ΥΓΕΙΑ

ΕΚΑΒ: Νέος τομέας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για καλύτερη ανταπόκριση σε επείγοντα περιστατικά

ΕΚΑΒ: Νέος τομέας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για καλύτερη ανταπόκριση σε επείγοντα περιστατικά
Προμήθεια 15 ασθενοφόρων για την κεντρική Μακεδονία
INTIME NEWS

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα είχε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου την Τρίτη (22/10/2019).

Ο κ. Παπαευσταθίου ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Τζιτζικώστα για την προμήθεια 15 πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Κεντρική Μακεδονία, η οποία επισπεύδεται. Η προμήθεια των ασθενοφόρων είχε προκηρυχτεί μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ τον Ιούνιο του 2017, αλλά μόλις τον Ιούλιο του 2018 ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των ενστάσεων των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Επίσης, ο κ. Παπαευσταθίου ανέλυσε το ευρύτερο οργανωτικό σχέδιο της διοίκησης του ΕΚΑΒ, μετά και τη συγχώνευση με το ΕΚΕΠΥ, για την ενίσχυση των δομών Υγείας στην περιφέρεια, με στόχο την πληρέστερη παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας ανά νομό.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται σε πρώτο στάδιο, ένας νέος Τομέας του ΕΚΑΒ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ώστε να επιτευχθεί η βελτιστοποίηση της ανταπόκρισης σε επείγοντα περιστατικά. Το σημείο στέγασης για το νέο τομέα αναλαμβάνει να αναζητήσει η Περιφέρεια.

Ο κ. Τζιτζικώστας από την πλευρά του, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ πως θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στην περαιτέρω ενίσχυση του Οργανισμού με το απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (απινιδωτές κ.λπ.), ειδικά για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών κρίσεων στους νομούς της περιφέρειας της κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε τη συνδρομή του κ. Παπαευσταθίου για την εκπόνηση συγκριμένου σχεδίου, ώστε η Περιφέρεια να έχει δυνατότητα συμμετοχής στην κάλυψη βασικών αναγκών του ΕΚΑΒ σε έκτακτο προσωπικό διασωστών για περιοχές με αυξημένες ανάγκες (π.χ. Χαλκιδική), με απευθείας χρηματοδότηση, είτε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ είτε από πόρους της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις