ΥΓΕΙΑ

ΕΟΔΥ: Εμβολιασμοί προσφυγόπουλων σε Μόρια και Σάμο για ιλαρά και πνευμονιόκοκκο

ΕΟΔΥ: Εμβολιασμοί προσφυγόπουλων σε Μόρια και Σάμο για ιλαρά και πνευμονιόκοκκο
INTIME NEWS

Με εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) επισκέφθηκε τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια και στη Σάμο, από τη Δευτέρα 4 έως και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει εμβολιασμούς.

Ο εμβολιασμός των βρεφών, εφήβων και παιδιών που ζουν σε χώρους διαμονής προσφύγων, αιτούντων άσυλο και μεταναστών αποτελεί σημαντικό στόχο, τόσο για την προστασία των ίδιων των παιδιών που εμβολιάζονται όσο και για τη διαμόρφωση συλλογικής ανοσίας για την προστασία των ατόμων της κοινότητας όπου αυτά διαμένουν και της κοινωνίας ευρύτερα.

Συνολικά στη Μόρια πραγματοποιήθηκαν 1.000 εμβολιασμοί για Ιλαρά-Ερυθρά-Παρωτίτιδα (MMR) σε βρέφη, παιδιά και εφήβους, ηλικίας από 9 μηνών έως 18 ετών και 700 για πνευμονιόκοκκο σε βρέφη και παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως και 5 ετών. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί και στο ΚΥΤ της Σάμου, συγκεκριμένα 1.000 εμβόλια MMR και 1.000 εμβόλια αντίστοιχα για πνευμονιόκοκκο, με τη συνεργασία των επισκεπτριών υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου καθώς και του στρατού ξηράς.

Η εν λόγω δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος PHILOS II προκειμένου να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη του φιλοξενούμενου βρεφικού, παιδικού και εφηβικού πληθυσμού στα ΚΥΤ και στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων/Μεταναστών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr