ΥΓΕΙΑ

Σεισμός: Στην Αλβανία αποστολή των Γιατρών του Κόσμου και η Ομάδα Άμεσης Δράσης του ΙΣΑ

Σεισμός: Στην Αλβανία αποστολή των Γιατρών του Κόσμου και η Ομάδα Άμεσης Δράσης του ΙΣΑ
Ι.Σ.Α.

Αναχώρησε η αποστολή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την υγειονομική υποστήριξη των περιοχών της Αλβανίας που επλήγησαν από το φονικό σεισμό.

Το κλιμάκιο αποτελούν τέσσερις γιατροί, τρείς εκ των οποίων είναι χειρουργικών ειδικοτήτων. Μαζί τους μεταφέρουν υγειονομικό υλικό και φάρμακα που συγκεντρώθηκαν από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε» του ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ.

Το κλιμάκιο θα μεταβεί στα Τίρανα, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, για να συνδράμει στη χειρουργική αποκατάσταση των τραυματιών. Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και ευχόμαστε καλή δύναμη στους πολίτες της Αλβανίας. Ο ΙΣΑ ενώνει τις δυνάμεις του, με τις υγειονομικές αρχές της περιοχής για την περίθαλψη των τραυματιών και τη στήριξη των υγειονομικών δομών της γείτονος χώρας. Η Ομάδα Άμεσης Δράσης του ΙΣΑ είναι πρόθυμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της για να στηρίξει τους συνανθρώπους μας σε όποιο μέρος του κόσμου έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας».

Παράλληλα, για την Αλβανία αναχωρεί και αποστολή των Γιατρών του Κόσμου. Όπως αναφέρουν οι Γιατροί του Κόσμου, «μία έμπειρη ιατρική ομάδα, αναχωρεί σήμερα από την Αθήνα για το Δυρράχιο και τη Θουμάν, για να διερευνήσει τις ανάγκες του πληθυσμού, έτσι ώστε να προσφέρει στοχευμένη ανθρωπιστική βοήθεια». Σε πρώτη φάση οι Γιατροί του Κόσμου θα στείλουν είδη πρώτης ανάγκης- φάρμακα και ιατρικά αναλώσιμα. Σημειώνεται ότι επικεφαλής της αποστολής στην Αλβανία είναι ο Δρ. Νικήτας Κανάκης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις