ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός: Ύποπτο κρούσμα σε παιδί στις Φιλιππίνες – Μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο

Κοροναϊός: Ύποπτο κρούσμα σε παιδί στις Φιλιππίνες – Μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο
ASSOCIATED PRESS

Ένα 5χρονο παιδί ενδέχεται να είναι το πρώτο κρούσμα του νέου, μυστηριώδους κοροναϊού στις Φιλιππίνες. Οι αρχές της νησιωτικής χώρας προσπαθούν να καθορίσουν από τι πάσχει το παιδί, το οποίο έφτασε στις Φιλιππίνες από την κινεζική πόλη Βουχάν, όπου εμφανίστηκε αρχικά ο ιός.

Το παιδί έφτασε στις Φιλιππίνες στις 12 Ιανουαρίου. Έκτοτε νοσηλεύεται με συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι το παιδί έχει προσβληθεί από μια ιογενή ασθένεια, όμως οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη αν πρόκειται για τον ίδιο ιό που έχει προκαλέσει το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στην Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε άλλες τρεις ασιατικές χώρες.

Δείγματα εστάλησαν στην Αυστραλία για ανάλυση και τα αποτελέσματά τους αναμένονται.

Στο μεταξύ, κυβερνητικός αξιωματούχος της Κίνας επιβεβαίωσε ότι ο νέος κοροναϊός μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την ανησυχία, καθώς με την ευκαιρία της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς πολλοί άνθρωποι θα ταξιδέψουν.

Ο Zhong Nansha, επικεφαλής της κινεζικής Επιτροπής Υγείας που ερευνά τα κρούσματα, δήλωσε ότι σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, ο ιός έχει μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο. Στη μία περίπτωση δύο άτομα «κόλλησαν» από συγγενικό τους πρόσωπο που επέστρεψε από την πόλη Βουχάν, ενώ στην άλλη περίπτωση υγειονομικό προσωπικό «κόλλησε» από ασθενείς.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις