ΥΓΕΙΑ

ΕΟΔΥ: Ρεκόρ δεκαετίας στην εμβολιαστική κάλυψη για τη γρίπη στο ΕΣΥ

ΕΟΔΥ: Ρεκόρ δεκαετίας στην εμβολιαστική κάλυψη για τη γρίπη στο ΕΣΥ
INTIME NEWS

Σημαντική αύξηση στην εμβολιαστική κάλυψη των επαγγελματιών υγείας για τη φετινή περίοδο της γρίπης, καταγράφει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Τα στοιχεία από τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας παρουσιάζουν «εξαιρετικά θετικά μηνύματα». Τα στοιχεία προέρχονται από 100 νοσοκομεία (93 δημόσια, 1 στρατιωτικό και 6 ιδιωτικά νοσοκομεία που έστειλαν αποτελέσματα μέχρι 31/01/2020). Σύμφωνα με αυτά, σε σύγκριση με την περσινή (2018-2019) περίοδο γρίπης, σημειώνεται σημαντική αύξηση στην εμβολιαστική κάλυψη, από 27,2% σε 34,3%. Μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στο προσωπικό των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από 39,8% σε 50,7%.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η φετινή περίοδος γρίπης εκτιμάται ότι θα κλείσει με τα μεγαλύτερα ποσοστά αντιγριπικής προστασίας της τελευταίας δεκαετίας. Η Επιτροπή Εμβολιασμού Επαγγελματιών Υγείας κατήρτισε ένα πλήρες εγχειρίδιο για τη χάραξη πολιτικής σε επίπεδο υγειονομικής μονάδας το οποίο διανεμήθηκε σε όλες τις δομές υγείας.

Παράλληλα, η ένταση της εμβολιαστικής κάλυψης στο ΕΣΥ αποδίδεται και στη μεθοδική προσπάθεια του υπουργείου Υγείας για τη μεγιστοποίηση των εμβολιαστικών ωφελειών, το συστηματικό έργο των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΟΔΥ και την εμπέδωση από το προσωπικό υπηρεσιών υγείας, της αυτοπροστασίας αλλά και της αίσθησης ευθύνης έναντι των ασθενών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων