ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός: «Τείχος προστασίας» κατά των fake news από το υπουργείο Υγείας

Κοροναϊός: «Τείχος προστασίας» κατά των fake news από το υπουργείο Υγείας
INTIME NEWS

«Τείχος προστασίας» στα fake news για τον κοροναϊό προσπαθεί να φτιάξει το υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με μήνυμά του στο twitter, καλεί τους πολίτες να ακούν τους ειδικούς επιστήμονες, τους λοιμωξιολόγους και όχι όσους διασπείρουν fake news για το νέο κοροναϊό.

Υπενθυμίζεται ότι στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι ακόμα και η λήψη μέτρων κατά της διασποράς fake news. «Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα λάβει, αν χρειαστεί, συγκεκριμένα μέτρα για αυτούς οι οποίοι προσπαθούν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και αυτό είναι ενάντια στο δημόσιο καλό. Τα θέματα υγείας είναι στο Σύνταγμά μας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να πανικοβάλλει τον κόσμο» είχε δηλώσει ο Βασίλης Κικίλιας, σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο υπουργός Υγείας εξήρε τη στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα του κοροναϊού, μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου με τίτλο «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας - Ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας» από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Χαιρετίζω τη στάση σοβαρότητας, εγκράτειας και υπευθυνότητας, με την οποία η μείζονα αντιπολίτευση τοποθετείται στο συγκεκριμένο θέμα» ανέφερε ο κ. Κικίλιας. Ο υπουργός σημείωσε ότι όσο πλησιάζει γεωγραφικά ο ιός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να έρθει και στην Ελλάδα, ωστόσο επισήμανε πως οι αρμόδιοι φορείς, όπως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, βρίσκονται σε συνεργασία. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να συγκροτήσει την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Εν τω μεταξύ, αναμένονται τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Παστέρ για το ύποπτο κρούσμα, το οποίο νοσηλεύεται από χθες, Δευτέρα (24/02/2020) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας βρίσκεται στην Πάτρα.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ συναντήθηκε με τους επόπτες δημόσιας υγείας και τους ενημέρωσε για τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν και σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Αχαΐας.

Το θέμα της σύσκεψης, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και υπεύθυνο για θέματα δημόσιας υγείας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπο Μπονάνο, ήταν η αναλυτική ενημέρωση όλων όσοι δραστηριοποιούνται στο λιμάνι της Πάτρας, προκειμένου να δοθούν οδηγίες για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνονται ενάντια στον κοροναϊό.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Σχέδιο για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και έκτακτη χρηματοδότηση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις