ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Ξεκίνησε η παραγωγή φαρμάκου από χλωροκίνη στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Ξεκίνησε η παραγωγή φαρμάκου από χλωροκίνη στην Ελλάδα
INTIME NEWS

Πέντε τόνοι χλωροκίνης έφτασαν στην Ελλάδα με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σε φάρμακα για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Για το θέμα μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου στην ΕΡΤ1 και τόνισε πως έχει ξεκινήσει ήδη η παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα για να χορηγηθεί σε ασθενείς που έχει πλήξει ο κορονοϊός και σε πρώτη φάση θα δοθεί στα νοσοκομεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα συνεδριάζει ο ΕΟΦ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Η ποσότητα έχει έρθει στην Ελλάδα από ελληνική φαρμακοβιομηχανία και έχει ήδη ξεκινήσει η παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα. Είναι ένα φάρμακο, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία κατά το παρελθόν και πλέον έχουμε τη δυνατότητα να το παράξουμε στην Ελλάδα και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στον κορονοϊό. Πιστεύω ότι από αύριο θα είναι διαθέσιμο. Στην πρώτη φάση θα πάει στα νοσοκομεία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τον αν πρόκειται για «ελληνικό φάρμακο για τον κορονοϊό», ο κ. Φιλίππου επεσήμανε τα εξής: «Είναι ένα φάρμακο που έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν με επιτυχία. Δεν έχουμε αναπτύξει ένα φάρμακο. Απλά έχουμε δυνατότητα να το παράξουμε στην Ελλάδα και χρησιμοποιείται στη θεραπεία του κορονοϊού».

Επίσης σημείωσε πως η χορήγηση του φαρμάκου και η θεραπεία ασθενών που έχει προσβάλει ο κορονοϊός θα γίνει με βάση τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ροή Ειδήσεων