ΥΓΕΙΑ

Πότε ξεκινούν τακτικά χειρουργεία και ιατρεία για ειδικές θεραπείες – Τι προτείνει η ΕΙΝΑΠ

Πότε ξεκινούν τακτικά χειρουργεία και ιατρεία για ειδικές θεραπείες – Τι προτείνει η ΕΙΝΑΠ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κορονοϊός: Τη σταδιακή επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων στα νοσοκομεία, καθώς και κάποιων τακτικών ιατρείων που αφορούν ασθενείς με ειδικές θεραπείες, προτείνει στο υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Η μείωση κρουσμάτων και διασωληνωμένων ασθενών, θα μπορούσε να επιτρέψει μια τέτοια ρύθμιση από την επόμενη εβδομάδα, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και όρους υγειονομικής ασφάλειας, προκειμένου οι χρονίως πάσχοντες να μην κινδυνεύουν και να μην αποφευχθούν πολλοί θάνατοι από τη λεγόμενη «λοιπή νοσηρότητα» υποστηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

«Γνωρίζετε ότι υπάρχει μείωση τακτικών χειρουργείων κατά 75% και πραγματοποιούνται μόνο τα επείγοντα χειρουργεία. Οι ασθενείς αυτοί λοιπόν θα πρέπει να εξυπηρετηθούν με σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με το σχεδιασμό κάθε τμήματος από τις αρχικές λίστες των τακτικών χειρουργείων και με έλεγχο από την επιτροπή που έχει οριστεί σε κάθε νοσοκομείο. Πιστεύουμε ότι έτσι, θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε τα περιστατικά αυτά μέχρι τέλος Ιουλίου, τηρώντας βεβαίως όλες τις διαδικασίες και χωρίς να υπάρχει συνωστισμός από συγγενείς και συνοδούς. Το ίδιο ισχύει και για πολλές άλλες θεραπευτικές πράξεις.

Επίσης γνωρίζετε πως υπάρχουν πάρα πολλοί ασθενείς που διαθέτουν μόνο ΑΜΚΑ και δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιούν διαγνωστικές εξετάσεις μόνο στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας» αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

Επιπλέον, οι νοσοκομειακοί γιατροί σημειώνουν ότι «η επαναφορά νοσοκομείων και τμημάτων σε λειτουργία εξυπηρέτησης της "λοιπής νοσηρότητας" μπορεί να γίνει με όρους υγειονομικής ασφάλειας (με πραγματοποίηση πολλών τεστ τόσο στους ασθενείς όσο και στο υγειονομικό προσωπικό) εφόσον, όπως είπατε, υπάρχει διαθέσιμο επαρκές στοκ αντιδραστηρίων. Αν δεν αξιοποιηθούν τα κρατικά νοσοκομεία, πρέπει να προχωρήσετε σε πλήρη και άνευ όρων επίταξη ιδιωτικών θεραπευτηρίων για να εξυπηρετηθούν εντελώς δωρεάν τα χρόνια μη COVID-19 περιστατικά».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Θα πάμε διακοπές φέτος; Η απάντηση από τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα

Κορονοϊός: Η επόμενη μέρα της καραντίνας - Πότε και πώς θα αρθούν τα μέτρα - Εβδομάδα αποφάσεων

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα αντισώματα των Ελλήνων; Τα ευχάριστα νέα για τη χώρα μας και τα τεστ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πώς θα δοθεί 1 δισ. σε 120.000 επιχειρήσεις - Ποιοι θα πάρουν τα 3.000 ευρώ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις