ΥΓΕΙΑ

Κικίλιας: Θα στηρίξουμε το ΕΣΥ - Ακούσαμε τους ειδικούς για τα σχολεία

Κικίλιας: Θα στηρίξουμε το ΕΣΥ - Ακούσαμε τους ειδικούς για τα σχολεία
INTIME NEWS

Σε καθημερινή βάση θα παρακολουθείται η καμπύλη του κορονοϊού καθώς αίρονται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης (29/04) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας εξήγησε έχει συσταθεί ένα παρατηρητήριο - που απαρτίζεται από επιστήμονες, τεχνοκράτες και ειδικούς-, το οποίο καθημερινά θα εξετάζει την κατάσταση σε σχέση και με τη δυναμικότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΟΔΥ).

Όσον αφορά τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ήδη έχουν γίνει 3.748 προσλήψεις μέσα στην υγειονομική κρίση και οι ΜΕΘ που είναι διαθέσιμες έφτασαν τις 1.017. Ο υπουργός υγείας αναφέρθηκε επίσης στο επίδομα που δόθηκε στους υγειονομικούς και τόνισε πως η κυβέρνηση εξετάζει και άλλους τρόπους περαιτέρω στήριξή τους, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι σταδιακά επιστρέφουν σε μια μερική κανονικότητα τα νοσοκομεία του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, με την έναρξη των χειρουργείων και των απογευματινών ιατρείων. Όσον αφορά τα χειρουργεία, εξήγησε ότι θα γίνεται το 50% του μέσου όρου του 2019.

Σχολιάζοντας τις ανησυχίες για το άνοιγμα των σχολείων, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση την εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων. «Αν υπάρχει κάποιος άλλος που έχει άλλη γνώμη θα πρέπει να την τεκμηριώσει επιστημονικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Με αφορμή την αναφορά του πρωθυπουργού, ότι ο υπουργός Υγείας ήταν εκείνος που του πρότεινε τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης για σύσταση της επιτροπής λοιμωξιολόγων με τη συμμετοχή 28 κορυφαίων επιστημόνων. «Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος, γλυκός άνθρωπος, καταξιωμένος επιστήμονας και χαίρομαι πάρα πολύ με έναν πολύ γλυκό και ωραίο τρόπο και σαφή ψυχική επαφή περνάει στους Έλληνες καθημερινά τα μηνύματά μας», είπε ο υπουργός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το ημερολόγιο για τη «Γέφυρα ασφαλείας» - Τα βήματα για να επανέλθουμε στην κανονικότητα

Σχετικές ειδήσεις