Κορονοϊός: Ο πίνακας που φέρνει πρώτη την Ελλάδα στα τεστ COVID-19 ανά επιβεβαιωμένο κρούσμα

Newsbomb

ASSOCIATED PRESS

Σε δημοσίευση, η οποία παρουσιάζει τη χώρα μας στην πρώτη θέση μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών και των ΗΠΑ, με τα περισσότερα τεστ για κορονοϊό ανά επιβεβαιωμένο κρούσμα, αναφέρθηκε την Κυριακή (10/05/2020) ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για το νέο κορονοϊό, ο υφυπουργός Υγείας ρωτήθηκε εάν υπάρχει σχέδιο από την κυβέρνηση για τη διενέργεια μαζικών διαγνωστικών ελέγχων, για δειγματοληπτικούς και στοχευμένους ελέγχους στην κοινότητα, σε εργασιακούς χώρους, καταστήματα και σχολεία, έτσι ώστε να υπάρχουν καλύτερες εκτιμήσεις και δυνατότητες έγκυρων μέτρων πρόληψης ενάντια στη διασπορά.

Ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι «η χώρα έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα μια επιτυχημένη στρατηγική σε ό,τι αφορά τον αριθμό των τεστ που έχουν διεξαχθεί και διεξάγονται».

Για να ενίσχυσει το επιχείρημα ότι η στρατηγική της χώρας αναφορικά με τα τεστ «έχει πάει καλά», αναφέρθηκε στην εν λόγω δημοσίευση. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ 12 ευρωπαϊκών χωρών και των ΗΠΑ, με βάση στοιχεία της 5ης Μαΐου.

Πρόκειται για διαδραστικό διάγραμμα, στο οποίο ο καθένας μπορεί να επιλέξει την ομάδα χωρών, για τις οποίες θέλει να δει τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί ανά επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Επίσης, μπορεί κανείς να δει τα συνολικά τεστ ανά 1.000 κατοίκους. Αυτήν τη φορά, η Ελλάδα είναι τελευταία, στο ίδιο «καλάθι» χωρών, με βάση στοιχεία της 10ης Μαΐου.

«Έχουμε πει ότι όπου χρειαστεί θα γίνεται τεστ. Ήδη οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ έχουν ξεκινήσει στοχευμένες εξορμήσεις σε όλη την επικράτεια και με προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και σε κλειστές δομές, όπου υπάρχουν τέτοιες ευπαθείς ομάδες και, βεβαίως, ανάλογα με τις οδηγίες της Επιτροπής των ειδικών, θα είμαστε σε θέση να διεξάγουμε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό τεστ στις ομάδες εκείνες στις οποίες θα κριθεί, θα απαιτηθεί να κάνουμε τεστ. Θέλω να επαναλάβω για μία ακόμα φορά, ότι στο πλαίσιο της φάσης αυτής που έχουμε εισέλθει, στη δεύτερη φάση, είναι απαραίτητο να έχουμε μία επιδημιολογική επιτήρηση του κορονοϊού. Και προς αυτή την κατεύθυνση, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τεστ αντισωμάτων στον πληθυσμό, προκειμένου να δούμε επιδημιολογικά την πορεία του κορονοϊού» ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Η Ελλάδα, πάντως, βρίσκεται στην προτελευταία θέση μεταξύ 24 ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά στις πρόσθετες δαπάνες για το δημόσιο σύστημα υγείας με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Σχέδιο «restart στον τουρισμό»: Πώς θα λειτουργήσουν ξενοδοχεία και παραλίες-Τι αλλάζει στις πτήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved