Άσχημη οσμή του ιδρώτα: Τι την προκαλεί και πώς αντιμετωπίζεται;

Newsbomb

pexels.com

Μυρίζετε εσείς ή τα παιδιά σας έντονα «ιδρωτίλα»; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε. 

Ιδιαίτερα το καλοκαίρι ή μετά από άθληση, ο ιδρώτας είναι ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο, τόσο στους μεγάλους, όσο και στα παιδιά. Αν και γενικά θεωρείται άοσμος, κάποιες φορές συνοδεύεται από μία δυσάρεστη και έντονη οσμή. Η συγκεκριμένη μυρωδιά δεν είναι τυχαία και υπάρχουν συγκεκριμένα αίτια που την προκαλούν.

Τι μπορεί να προκαλέσει την άσχημη οσμή του ιδρώτα;

Οι κακές διατροφικές συνήθειες
Κι όμως, η διατροφή επηρεάζει την οσμή του ιδρώτα. Τροφές που μυρίζουν έντονα όπως το σκόρδο ή το κρεμμύδι, μπορούν να κάνουν τον ιδρώτα να μυρίζει ακόμα πιο έντονα.

Υπερίδρωση
Η υπερίδρωση είναι η πάθηση που οδηγεί σε υπερβολική εφίδρωση. Εάν εσείς ή το παιδί σας ιδρώνετε περισσότερο από ό,τι συνήθως για να μπορέσει το σώμα να διατηρήσει τη θερμοκρασία του, μπορεί να έχετε πρωτογενή υπερίδρωση, η οποία ενδέχεται να είναι γενετική. Αυτό επηρεάζει μόνο ορισμένα μέρη του σώματος, όπως τις παλάμες, τις μασχάλες και τα πόδια και μπορεί να ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Η δευτερογενής υπερίδρωση μπορεί να εμφανιστεί ως αποτέλεσμα υποκείμενων καταστάσεων όπως ο υπερθυρεοειδισμός και η υπέρταση.

Η κακή σωματική υγιεινή
Η κακή υγιεινή είναι ένα από τους πιο συνήθεις λόγους για την άσχημη και έντονη οσμή του ιδρώτα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Η εφηβεία
Την περίοδο της εφηβείας και της προεφηβείας το σώμα και οι διάφορες ορμονικές αλλαγές συνεπάγεται και την έντονη οσμή του ιδρώτα. Το στάδιο της προεφηβείας για τα κορίτσια ξεκινάει περίπου στην ηλικία των 8 ετών, ενώ για τα αγόρια, δύο χρόνια αργότερα.

Φαινυλκετονουρία
Η φαινυλκετονουρία είναι μία εκ γενετής διαταραχή κατά την οποία τα παιδιά δεν έχουν υδροξυλάση φαινυλαλανίνης, ένα ένζυμο που απαιτείται για τη διάσπαση του απαραίτητου αμινοξέος που ονομάζεται φαινυλαλανίνη, το οποίο είναι απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη και ανάπτυξη.

Τι μπορείτε να κάνετε:

  • Κάντε μπάνιο συχνά και πλένετε σχολαστικά όλα τα σημεία του σώματός σας.
  • Φορέστε καθαρά και στεγνά ρούχα.
  • Πιείτε πολύ νερό. Το νερό διώχνει τις τοξίνες και καθαρίζει τον οργανισμό.
  • Αποφύγετε τροφές με έντονη γεύση και οσμή.
  • Eάν το πρόβλημα παραμένει, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή τον παιδίατρο εάν πρόκειται για το παιδί σας.
ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved