ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Πριν το τέλος του καλοκαιριού το αμερικανικό εμβόλιο

Κορονοϊός: Πριν το τέλος του καλοκαιριού το αμερικανικό εμβόλιο

Οι εταιρείες παραγωγής φαρμάκων που συνεργάζονται με την αμερικανική κυβέρνηση βρίσκονται σε διαδικασία έναρξης της ενεργού παραγωγής ενός εμβολίου κατά της COVID-19 πριν από το τέλος του καλοκαιριού, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει βοηθήσει στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης αρκετών εμβολίων και θεραπειών μέσω του ειδικού προγράμματος (Operation Warp Speed program), ενώ προγραμματίζει να ανακοινώσει περισσότερες επενδύσεις σε εμβόλια κατά της COVID-19 στο μέλλον, όπως δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος

Δύο εμβόλια «fast track»

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έδωσε πρόσφατα τον χαρακτηρισμό «fast track» σε δύο υποψήφια εμβόλια κατά του κορονοϊού που έχουν αναπτύξει από κοινού η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech και ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer.

Ο χαρακτηρισμός «fast track» που χορηγεί η FDA επιταχύνει τη διαδικασία αξιολόγησης νέων φαρμάκων και εμβολίων που παρουσιάζουν θετικές ενδείξεις όσον αφορά την αντιμετώπιση ιατρικών αναγκών, επιτρέποντας έτσι την ταχύτερη ανάπτυξή τους.

Πρόκειται για τα υποψήφια εμβόλια BNT162b1 και BNT162b2, τα οποία βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης μέσω συνεχιζόμενων κλινικών δοκιμών σε ΗΠΑ και Γερμανία. Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρείες αναπτύσσουν τουλάχιστον τέσσερα υποψήφια εμβόλια κατά του κορονοϊού, ωστόσο τα δύο προαναφερόμενα βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο έγκλημα: Εκτέλεσαν διάσημο τραγουδιστή μέσα στο αυτοκίνητό του