ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Έγγραφο του ΕΚΑΒ αναφέρει να μην διακομίζονται ανασφάλιστοι σε ιδιωτικά θεραπευτήρια

Κορονοϊός: Έγγραφο του ΕΚΑΒ αναφέρει να μην διακομίζονται ανασφάλιστοι σε ιδιωτικά θεραπευτήρια

Έντονος προβληματισμός από εμπιστευτικό έγγραφο του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης να μην μεταφέρονται ανασφάλιστοι σε ιδιωτικές κλινικές - Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του υπουργείου Υγείας για το αν ισχύει κάτι τέτοιο 

Η είδηση δημιουργεί προβληματισμό – Δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Ριζοσπάστης και αναφέρει ότι υπάρχει «εμπιστευτικό - επείγον» έγγραφο του ΕΚΑΒ προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να μην διακομίζονται ασθενείς που δεν είναι ασφαλισμένοι σε ιδιωτικές κλινικές.

Προφανώς, τόσο το ΕΚΑΒ, όσο και το υπουργείο Υγείας οφείλουν άμεσα να απαντήσουν αν η είδηση είναι αληθής, διότι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε μιλάμε για ένα πολύ σοβαρό λάθος. Λάθος κοινωνικό και πολιτικό.
Συγκεκριμένα, το παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΕΚΑΒ, με έγγραφο που έστειλε χτες στις διοικήσεις των νοσοκομείων, ενημερώνει ότι θα διακομίζει σε ιδιωτικές κλινικές μόνο ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «μετά από την επείγουσα ανάγκη που προέκυψε, λόγω της αύξησης των περιστατικών κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιούνται διακομιδές περιστατικών που είναι ανασφάλιστα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Θα διακομίζονται μόνο τα περιστατικά που είναι ασφαλισμένα στον ΕΟΠΥΥ».

Δείτε το έγγραφο

Ο «Ριζοσπάστης» αναζήτησε τους αρμόδιους προκειμένου να λάβει διευκρινίσεις σχετικά με τις νέες απαράδεκτες οδηγίες για τις διακομιδές των ασθενών. Όμως, τόσο το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας όσο και η 4η ΥΠΕ Μακεδονίας δήλωσαν «αναρμόδιοι» να απαντήσουν και παρέπεμψαν για διευκρινίσεις στο παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΕΚΑΒ. Αλλά ούτε η επικεφαλής του ΕΚΑΒ - ΚΕΠΥ (Θεσσαλονίκης) ανταποκρίθηκε, δηλώνοντας επανειλημμένα ότι ήταν «απασχολημένη σε τηλεδιάσκεψη».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Παπαθανάσης: Η κυβέρνηση εξετάζει να μπεί «κόφτης» στα SMS