Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Πόλεμος» στα νοσοκομεία της Λάρισας - Μεταφέρονται σε ιδιωτικά ασθενείς

Νεφέλη Σκαρλίδου

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Λάρισας, η οποία βρίσκεται στα «κόκκινα» καθώς μέρα με τη μέρα τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι ανεβαίνουν ραγδαία.

Οι αριθμοί που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας ν. Λάρισας, είναι αποκαλυπτικοί και... τρομάζουν.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Νίκος Νταφούλης είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι από τις 20 κλίνες ΜΕΘ Covid, οι 19 είχαν καλυφθεί, ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έχουν καλυφθεί όλες οι κλίνες ΜΕΘ. Μάλιστα, ασθενείς χρειάστηκε να μεταφερθούν από τα δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, o κ. Αχιλλέας Νταβέλης, ιδιοκτήτης του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus στη Λάρισα, ανέφερε ότι ήδη στην κλινική νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν μεταφερθεί από το Γενικό νοσοκομείο της Λάρισας, «Από την Τρίτη η κλινική μας διέθεσε 4 από τις 5 μονάδες για τη νοσηλεία ασθενών από τα δημόσια νοσοκομεία, και μέχρι στιγμής έχουν καλυφθεί οι 3».

Τονίζει παράλληλα βρισκόμαστε σε πόλεμο στην Ελλάδα και καλεί το υπουργείο Υγείας να επιτάξει και τις ιδιωτικές κλινικές «για να μην γίνουμε Μπέργκαμο».

«Έχουν γίνει λάθη, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την κοινωνία, με ένα μεγάλο της μέρος να μην θέλει να πιστέψει ότι ο κορονοϊός δεν είναι απλώς μία γρίπη», προσθέτει ο κ. Νταβέλης. Επίσης, ανέφερε ότι στην περιοχή της Λάρισας όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα υπήρξε χαλάρωση το καλοκαίρι, ενώ την έκρηξη των κρουσμάτων έφεραν και οι τελετές και οι κοινωνικές εκδηλώσεις, όπου δεν τηρούνταν κανένα μέτρο.

Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης: «Να επιστρατευθούν ιδιωτικός τομέας και στρατιωτικό Νοσοκομείο»

Μήνυμα εμψύχωσης των Λαρισαίων μπροστά στην μεγάλη μάχη με την πανδημία του κορονοϊού απευθύνει με δήλωσή του, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. Παράλληλα, στην δήλωσή του ο δήμαρχος ζητά «την άμεση και μέγιστη δυνατή κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων (ανθρώπινων και υλικών) προς το ΕΣΥ και την επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα και του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Λάρισας».

Επίσης, ο κ. Καλογιάννης υπογραμμίζει πως όλοι μας με τη στάση μας και τηρώντας τα μέτρα προστασίας, οφείλουμε να στηρίξουμε τους υγειονομικούς (γιατρούς, νοσηλευτές κ.α.). «Είναι επιτακτική ανάγκη να τους βοηθήσουμε με κάθε τρόπο και να μην αφεθούν μόνοι τους σ΄ αυτή τη μάχη», τονίζει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Τέλος, ο δήμαρχος για άλλη μια φορά τονίζει ότι ο Δήμος Λαρισαίων θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα και περιθώριο για τη στήριξη των επιχειρήσεων και επαγγελματιών της πόλης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει γιατρός νοσοκομείου - «Υγειονομικός πόλεμος άνευ προηγουμένου»

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved