ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο κορονοϊού: «Πράσινο φως» και για τη Moderna από τον FDA

Εμβόλιο κορονοϊού: «Πράσινο φως» και για τη Moderna από τον FDA
AP Images

Εμβόλιο κορονοϊού: Ο FDA έδωσε την έγκριση για την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης και για το εμβόλιο της Moderna, μετά από αυτό της Pfizer.

Το δεύτερο εμβόλιο που παίρνει άδεια στις ΗΠΑ έγινε αυτό της Moderna. Μετά το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που είχαν αναπτύξει οι Pfizer/BioNTech, ένα ακόμα πήρε την έγκριση από τον FDA και αναμένεται σύντομα να χορηγηθεί στους πολίτες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg, οι ψήφοι στην αρμόδια επιτροπή ήταν 20-0 υπέρ του εμβολίου. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, στην επιτροπή κρίθηκε ότι τα οφέλη από το εμβόλιο είναι πολλά περισσότερα από οποιοδήποτε ρίσκο μπορεί να έχει μια πρόωρη έγκριση. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και η επίσημη άδεια προς τη Moderna με το εμβόλιο να τίθεται στη διάθεση των πολιτών.

Θυμίζουμε πως το εμβόλιο της Moderna αναμένεται να εξεταστεί κι από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, μια εβδομάδα νωρίτερα.

Η εν λόγω εταιρία έστειλε επιπλέον δεδομένα νωρίτερα από το αναμενόμενο και ο ΕΜΑ θα συνεδριάσει στις 6 Ιανουαρίου, έξι ημέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, έτσι ώστε να αποφασίσει αν θα εγκρίνει το εμβόλιο. Αν αυτό συμβεί, τότε θα πρόκειται για το δεύτερο εμβόλιο που θα πάρει άδεια και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη Newsbomb: Έτσι δρούσε το κύκλωμα της κοκαΐνης. Οι... μπύρες, οι καφέδες και οι 235 πελάτες

Ρoή Ειδήσεων