ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο κορονοϊού: Πόσοι το έκαναν σήμερα - Δείτε Online τα δεδομένα εμβολιασμού

Εμβόλιο κορονοϊού: Πόσοι το έκαναν σήμερα - Δείτε Online τα δεδομένα εμβολιασμού
InTime

Εμβόλιο κορονοϊού: Κανονικά προχώρησαν οι εμβολιασμοί και ανήμερα των Θεοφανείων, με τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες να συνεχίζουν να είναι σε απόλυτη προτεραιότητα.

Το σχέδιο «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό των Ελλήνων πολιτών κατά του κορονοϊου είναι σε εξέλιξη από τις 27 Δεκεμβρίου. Στη χθεσινή (05.01) σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναλύθηκαν τα δεδομένα και ζητήθηκε η μέγιστη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε να έρθει σε πέρας ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα στην ιστορία, που αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα σε συνδυασμό με την υγεία.

Στη σύσκεψη αναλύθηκαν τα μέχρι τώρα δεδομένα, με τον στόχο των 5.000 εμβολιασμών την ημέρα να είναι εφικτός αν κρίνει κανείς από τους αριθμούς που πλέον ανακοινώνονται και δημόσια. Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 4.136 εμβολιασμοί, ενώ στις 5 Ιανουαρίου είχαν διεξαχθεί πάνω από 6.000. Συνολικά στη χώρα μέχρι και την ημέρα των Θεοφανείων έχουν διεξαχθεί 20.466 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού.

Στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr/vaccinationtracker αλλά και στην ιστοσελίδα data.gov.gr/datasets/mdg_emvolio, μπορεί κανείς να παρακολουθεί τα δεδομένα real time και να γνωρίζει την εξέλιξη του σχεδίου «Ελευθερία» που αφορά τους εμβολιασμούςστη χώρα.

Οι εμβολιασμοί μέχρι 6 Ιανουαρίου

Το διάγραμμα των εμβολιασμών στην Ελλάδαemvolio.gov.gr/vaccinationtracker

Οι εμβολιασμοί ανά Περιφερειακή Ενότητα

Οι εμβολιασμοί ανά Περιφερειακή Ενότηταemvolio.gov.gr/vaccinationtracker

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δύο εμβόλια στη «μάχη» με τον κορονοϊό στην Ευρώπη μετά το «πράσινο φως» για τη Moderna