ΥΓΕΙΑ

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τι είναι, πώς θα λειτουργεί - Τα δύο σημαντικά οφέλη του

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τι είναι, πώς θα λειτουργεί - Τα δύο σημαντικά οφέλη του
ΙΝΤΙΜΕ

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Πώς θα λειτουργεί και ποια είναι τα σημαντικά οφέλη του, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις στην ΕΕ για το ζήτημα της έκδοσης ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, μετά την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το πιστοποιητικό θα έχει τη μορφή QR κωδικού. Με τη σάρωση του κωδικού θα αποκαλύπτονται όλες οι πληροφορίες για τον εμβολιασμό, όπως το ποιο εμβόλιο και πότε χρησιμοποιήθηκε και το αν έχουν γίνει οι δυο δόσεις.

Αναμένεται να έχει την ίδια μορφή με την εφαρμογή του «The Commons Project» που θεσπίστηκε για τα τεστ κορονοϊού. Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, αεροπορικές εταιρείες και οργανισμοί μπορούν να επιβεβαιώσουν ποιοι ταξιδιώτες υπεβλήθησαν σε τεστ και διαγνώστηκαν αρνητικοί.

Σε δημοσίευμά του, το Bloomberg αναφέρεται στο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, κάνοντας λόγο για δύο σημαντικά οφέλη σε ό,τι αφορά τους ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ένα θα είναι ότι θα αρθεί το μέτρο της καραντίνας για τους ταξιδιώτες που θα το έχουν, ενώ το δεύτερο είναι ότι δεν θα υφίσταται ανάγκη επίδειξης αρνητικού τεστ κορονοϊού.

Όπως επισημαίνεται ακόμη, το πρωτόκολλο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού «μπορεί να αναγνωριστεί και να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα υγείας σε ολόκληρη την ΕΕ και το οποίο θα μπορούσε να αναβαθμιστεί παγκοσμίως υπό τον συντονισμό του ΠΟΥ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Αυτοί θα τον «καθαρίσουν» – Αποκάλυψη - «βόμβα» για το ταπεινωτικό τέλος του «σουλτάνου»