ΥΓΕΙΑ

Νέο ηχηρό μήνυμα της ΕΕ στην AstraZeneca: Δεν είναι αποδεκτή η μη παράδοση εμβολίων, έχουν ευθύνη

Νέο ηχηρό μήνυμα της ΕΕ στην AstraZeneca: Δεν είναι αποδεκτή η μη παράδοση εμβολίων, έχουν ευθύνη
Twitter

Αυστηρό μήνυμα προς την AstraZeneca για το θέμα των εμβολίων έστειλε εκ νέου η Επίτροπος Υγείας και Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (27.01), η Στέλλα Κυριακίδου για ακόμα μια φορά κάλεσε την AstraZeneca να συμμορφωθεί με τη συμφωνία που έχει συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Επίτροπος υπογράμμισε πως θα πρέπει η εταιρία να επιδείξει υπευθυνότητα καθώς η θέση της ότι δεν είναι υποχρεωμένη να παραδώσει τα εμβόλια δεν είναι ούτε σωστή, ούτε αποδεκτή.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ενωμένη. Η AstraZeneca πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της με βάση τη συμφωνία μας», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Κυριακίδου.

«Οι φαρμακευτικές εταιρίες και οι κατασκευαστές εμβολίων έχουν ηθικές, κοινωνικές και συμβατικές υποχρεώσεις τις οποίες και πρέπει να τηρήσουν. Η άποψη ότι η εταιρία δεν είναι υποχρεωμένη να παραδώσει τα εμβόλια, δεν είναι ούτε σωστή, ούτε αποδεκτή», πρόσθεσε.

«Παραμένουμε πάντα ανοικτοί για να συνεργαστούμε με την AstraZeneca για να επιλύσουμε τα προβλήματα με πνεύμα συνεργασίας και υπευθυνότητας», σχολίασε και επεσήμανε «Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει ξανά σήμερα (27.01) το απόγευμα. Καλώ την AstraZeneca να συμμετάσχει και να χτίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη, για να μας δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το θέμα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολοταχώς για σκληρό lockdown στην Αττική – Τα έκτακτα μέτρα που έρχονται

Ροή Ειδήσεων