ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός - Νέα μελέτη: Ευχάριστα νέα για το εμβόλιο της Pfizer - Προσφέρει προστασία κατά 90%

Κορονοϊός - Νέα μελέτη: Ευχάριστα νέα για το εμβόλιο της Pfizer - Προσφέρει προστασία κατά 90%

Η προκαταρτική έρευνα βασίστηκε σε ανάλυση δεδομένων από το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού του Ισραήλ

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer, το οποίο σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας, μπορεί να προστατέψει έως και 90%.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η προκαταρτική έρευνα βασίστηκε σε ανάλυση δεδομένων από το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού του Ισραήλ, και διεξήχθη με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το εμβόλιο αποδείχτηκε να είναι 90% αποτελεσματικό 21 ημέρες μετά την πρώτη λήψη σε σχήμα δύο δόσεων. Μια δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer θα δοθεί κανονικά 21 ημέρες ή περισσότερες μετά την πρώτη, για να συμπληρώσει και να επιμηκύνει το αποτέλεσμα της πρώτης δόσης», εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής Paul Hunter, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας Norwich.

Ο ίδιος είπε ότι προηγούμενες έρευνες που έδειξαν άλλα αποτελέσματα βρέθηκαν ελαττωματικές στο πώς εξέτασαν τα δεδομένα. Η μελέτη αναμένεται να αξιολογηθεί από την επιστημονική κοινότητα.

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε από το υπουργείο υγείας ότι ξεκινάει σήμερα η κλινική δοκιμή που εξετάζει εναλλασσόμενες δόσεις εμβολίου COVID-19 για να διαπιστωθεί εάν στο μέλλον διαφορετικά εμβόλια μεταξύ της πρώτης και δεύτερης δόσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον ίδιο παραλήπτη με ασφάλεια.

Η μελέτη έλαβε έγκριση από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Έρευνας, καθώς και από την αρμόδια Ρυθμιστική Υπηρεσία, θα διαρκέσει 13 μήνες και τα πρώτα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν το καλοκαίρι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αυτά τα μέτρα εξετάζονται για την Αττική – Πιο αυστηροί περιορισμοί τα Σαββατοκύριακα