ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός – ΜΕΘ: Με 24 κενές κλίνες ξεκινούν οι εφημερίες στην Αττική - «Βατερλώ» βλέπει η ΠΟΕΔΗΝ

Κορονοϊός – ΜΕΘ: Με 24 κενές κλίνες ξεκινούν οι εφημερίες στην Αττική - «Βατερλώ» βλέπει η ΠΟΕΔΗΝ
INTIME NEWS

«Στην Εντατική» είναι τα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς η εφημερία της Παρασκευής (05/03/2021) ξεκινά με ελάχιστα κρεβάτια ΜΕΘ κενά. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, 45 και πλέον ασθενείς, γενικών παθολογικών περιστατικών διακομίστηκαν στο ΝΙΜΙΤΣ, για να αδειάσουν κλίνες για νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού από νοσοκομεία του κέντρου.

Το «Γεννηματάς» γέμισε στη χθεσινή εφημερία του, με 38 εισαγωγές ασθενών κορονοϊού και συνολικά νοσηλεύει 88 ασθενείς με covid-19. Τη Δευτέρα εφημερεύει μαζί με το Σισμανόγλειο, το οποίο θα συνεχίσει να εφημερεύει και για γενικά περιστατικά, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Υπενθυμίζεται ότι το Σισμανόγλειο σύμφωνα με τον έκτακτο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, μετατρέπεται σε δομή covid.

Το Τζάνειο στην εφημερία της Πέμπτης (04/03/2021) εισήγαγε 50 περιστατικά κορονοϊού και νοσηλεύει 110 συνολικά. Τη Δευτέρα εφημερεύει και για γενικά περιστατικά. «Αυτό δεν είναι σχεδιασμός. Βατερλώ του συστήματος είναι» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Πέραν της Αττικής, υπάρχουν νοσοκομεία που στενάζουν από την έλλειψη γιατρών εν μέσω πανδημίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στο Νοσοκομείο της Τρίπολης υπηρετούν μόνο δύο ακτινολόγοι ιατροί, επιφορτισμένοι και με τη λειτουργία αξονικού, μαγνητικού, υπερήχων, μαστογράφου, ενώ νοσηλεύονται περί τα 30 περιστατικά κορονοϊού. «Οι δύο γιατροί δεν άντεξαν. Ο ένας εν ώρα εργασίας εμφάνισε έκτακτο σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται. Έμεινε το νοσοκομείο μόνο με έναν. Τι να πρωτοκάνει!» τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Επίσης, στο Νοσοκομείο Πύργου, ο Διοικητής έκανε μήνυση στους παθολόγος γιατρούς «που χρόνια τώρα, λόγω ελλείψεων, βρίσκονται νυχθημερόν στο νοσοκομείο. Η παθολογική κλινική καλύπτεται με γιατρούς από το νοσοκομείο Αμαλιάδας. Μετά τη μήνυση του Διοικητή, επειδή έλειψαν με αναρρωτική άδεια μην αντέχοντας το φόρτο εργασίας, παραιτήθηκαν τρεις παθολόγοι, ένας μετακινήθηκε και το νοσοκομείο με παθολογική κλινική και δεκάδες περιστατικά κορονοϊού, θα καλύπτεται μετά από λίγες ημέρες με μόνο ένα παθολόγο. Και αυτός από το νοσοκομείο Αμαλιάδας» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η κατάσταση των ΜΕΘ στην Αττική

ΚΑΤ: 24 ΣΤΑ 28

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 στα 14

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 9 στα 9

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 15 στα 16

ΝΙΜΙΤΣ: 6 στα 6

ΕΛΠΙΣ: 6 στα 6

ΣΩΤΗΡΙΑ: 74 στα 84

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 44 στα 44

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 2 στα 7.

ΕΡΥΘΡΟΣ: 13 στα 14

ΑΤΤΙΚΟ: 40 στα 43

ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 στα 17

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 στα 12

ΚΕΝΕΣ ΚΛΙΝΕΣ: 24.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δίωξη για βιασμό σε βάρος του ηθοποιού Νίκου Στραβοπόδη

Ροή Ειδήσεων