ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Κρίσιμη ημέρα – Ανακοινώσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Εμβόλιο johnson & johnson
AP PHOTO

Κρίσιμη ημέρα σήμερα για την τύχη του εμβολίου της Johnson & Johnson καθώς στις 6 το απόγευμα αναμένονται ανακοινώσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Στις 6 το απόγευμα σήμερα, Τρίτη, αναμένονται οι ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου έχει ανασταλεί στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, λόγω της εμφάνισης σπάνιων θρομβοεμβολών μετά τον εμβολιασμό.

Ο ΕΜΑ, που εδρεύει στο Άμστερνταμ, θα παραχωρήσει στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) διαδικτυακή συνέντευξη τύπου στην οποία θα αναφερθεί στα συμπεράσματά του όσον αφορά την ασφάλεια του εμβολίου.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου «η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Johnson & Jonson είναι στο 81% αρχικά και αγγίζει το 100% μετά από 49 μέρες».

Για την αναστολή εμβολιασμών με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, η κ. Θεοδωρίδου, τόνισε πως η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από περιστατικά θρομβώσεων σε γυναίκες έως 48 ετών.

«Πρόκειται για έξι περιστατικά», είπε η κ. Θεοδωρίδου. «Το εμβόλιο προέρχεται από έρευνες δεκαετιών και παρασκευάστηκε με αδενοϊό. Είναι διαφορετικό από αυτό της AstraZeneca», ξεκαθάρισε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η ίδια ξεκαθάρισε ωστόσο ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson έχει όμως πολλά πλεονεκτήματα:

  • Είναι πολύ ανθεκτικό και μπορεί να διατηρηθεί σε συνήθεις θερμοκρασίες ψύξης.
  • Μπορεί να μεταφερθεί ευκολότερα.
  • Είναι μονοδοσικό.
  • Η προστασία ξεκινά μετά από 14 ημέρες και η αποτελεσματικότητά του εκδηλώνεται μετά τις 28 ημέρες και είναι της τάξεως του 81%.
  • Μετά από 49 ημέρες προστατεύει σχεδόν πλήρως από εισαγωγές και θανατηφόρα νόσο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» το Πάσχα: Έτσι θα γιορτάσουμε - Τι ώρα θα γίνουν Επιτάφιος, Ανάσταση - Πού θα ψήσουμε