ΥΓΕΙΑ

ΟΕΝΓΕ – ΠΟΕΔΗΝ: Απεργία στα δημόσια νοσοκομεία την Πέμπτη (6/5)

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
INTIME NEWS

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει οι Ομοσπονδίες των υγειονομικών για την Πέμπτη (06/05/2021), για να τιμήσουν την εργατική Πρωτομαγιά.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που έχουν προγραμματιστεί για αύριο, σε όλη την Ελλάδα. Η ΟΕΝΓΕ τονίζει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει το 10ωρο, έναν αιώνα μετά την κατάργησή του, το 1920, και παράλληλα ετοιμάζεται να δώσει νέο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα, να θέσει νέους ασφυκτικούς περιορισμούς στη συνδικαλιστική δράση. Επίσης, καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να μετατρέψουν «την αγανάκτηση σε οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση»: «Γιατί άφησαν αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας, γιατί άφησαν ανενόχλητο τον ιδιωτικό τομέα να θησαυρίζει την περίοδο της πανδημίας, γιατί μετέτρεψαν το δημόσιο σύστημα υγείας σε ένα απέραντο κοβιντάδικο, γιατί μας εμποδίζουν να θεραπεύουμε τους ασθενείς μας με άλλα προβλήματα υγείας, γιατί μας έχουν μετατρέψει σε γυρολόγους που μας μετακινούν από το ένα τμήμα στο άλλο, από τη μία κλινική στην άλλη, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και από τη μία πόλη στην άλλη για να μπαλώνουμε τις τρύπες του δημόσιου συστήματος υγείας, γιατί έχουν αφήσει τους τους ειδικευόμενους γιατρούς ένα χρόνο τώρα χωρίς εκπαίδευση, γιατί διώχνουν τους νέους γιατρούς από το δημόσιο σύστημα υγείας, γιατί προσπαθούν να μεταφορτώσουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας στις πλάτες μας, γιατί μετέτρεψαν την πανδημία σε χρυσή ευκαιρία για να σαρώσουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τα δικαιώματα μας» τονίζει η ΟΕΝΓΕ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) επισημαίνει ότι «ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την υπερπροσπάθεια των υγειονομικών να καταπολεμήσουν την πανδημία σε αντίξοες συνθήκες και αντιμέτωποι με όλες τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση επιχειρεί να ψηφίσει Νομοσχέδιο στην Βουλή που καταργεί και συρρικνώνει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, για τα οποία έδωσε σκληρούς αγώνες το εργατικό κίνημα να κατακτήσει». Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί ένταξη στα ΒΑΕ, εργατικό ατύχημα ο θάνατος υγειονομικών από κορονοϊό, μονιμοποίηση έκτακτων εργαζόμενων, ισχυρή δημόσια υγεία, αυξήσεις στους μισθούς, απόσυρση του αντεργατικού νόμου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Τότε θα έχουμε 75-80% πλήρως εμβολιασμένων -Τι ποσοστό ανοσίας υπάρχει;