ΥΓΕΙΑ

Ζωή Ράπτη: Έμφαση στην τηλεψυχιατρική στις νησιωτικές περιοχές

Ζωή Ράπτη
Υπ. Υγ.

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου πραγματοποίησε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, την Πέμπτη (06/05/2021), κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε την ενίσχυση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του νησιού.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Μιχαήλ Ζουλουφός και εκπρόσωποι του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού ενημέρωσαν την υφυπουργό Υγείας για τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας που υπάρχουν στο νησί, καθώς και για τις ανάγκες σε προσωπικό και υποδομές.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε για τη λειτουργία του εξωτερικού Ιατρείου Παιδοψυχιατρικής, για την πρωτοβουλία του νοσοκομείου σχετικά με την εφαρμογή της Τηλεψυχιατρικής, τη λειτουργία του Ιατρείου Μνήμης και των Ομάδων Άνοιας, καθώς και του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ).

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα ότι, ακόμη και αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, το Νοσοκομείο παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο νησί και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο προσωπικό του εξωτερικού Ιατρείου Παιδοψυχιατρικής για την εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας στο έργο του. Στόχος μας είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στην περιοχή, η οποία χρειάζεται επιπλέον δομές και υπηρεσίες. Λόγω της νησιωτικότητας πρέπει να δώσουμε έμφαση στην τηλεψυχιατρική και την τηλεσυμβουλευτική καθώς και στις κινητές μονάδες, τομείς για τους οποίους το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει συγκεκριμένα προγράμματα, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο εθνικό και ευρωπαϊκό πόρο» δήλωσε η κυρία Ράπτη.

Ζωή Ράπτη
Εφαρμογή της Τηλεψυχιατρικής με πρωτοβουλία του ΓΝ ΣύρουΥπ.Υγ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Σύρο, η υφυπουργός Υγείας επισκέφτηκε τον Επίσκοπο Καθολικών π. Πέτρο Στεφάνου με τον οποίο συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας και την προσφορά της Εκκλησίας στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, καθώς και τη συνεισφορά της στην ενημέρωση του κοινού για την αξία των εμβολιασμών κατά της COVID-19. Ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Νικόλαο Λειβαδάρα και τους Αντιπεριφερειάρχες Κυκλάδων, Γεώργιο Λεονταρίτη και Μεταφορών, Μάρκο Δαδάο με τους οποίους συζήτησε την ένταξη έργων Ψυχικής Υγείας στα σχεδιαζόμενα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα 2021-2027.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νύχτα τρόμου για πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια - Τη λήστεψαν και τη βασάνισαν

Ροή Ειδήσεων