Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Πρόεδρος του ΣΕΝΕ ο Γιώργος Φερεντίνος στη θέση του Ηλία Σιώρα

Διονυσία Προκόπη

Ο καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας
INTIME NEWS

Για περισσότερα από 15 χρόνια, ο καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας ήταν πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ). Το όνομά του έχει ταυτιστεί με τους αγώνες των υγειονομικών για δημόσια και δωρεάν υγεία.

Υπηρέτησε το δημόσιο σύστημα υγείας επί 44 χρόνια, εκ των οποίων τα 35 στον Ευαγγελισμό, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε ως διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής.

Λόγω της συνταξιοδότησής του, στη θέση του προέδρου του ΣΕΝΕ, τον διαδέχεται ο Γιώργος Φερεντίνος, ειδικευόμενος καρδιολόγος σε παράταση, εκλεγμένος επίσης με την ΕΣΑΚ. Στη θέση αυτή θα παραμείνει ο Γιώργος Φερεντίνος, μέχρι τις εκλογές του Σωματείου.

«Για την πορεία του συνάδελφου Ηλία Σιώρα όλα αυτά τα χρόνια, νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, καθώς οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού, των άλλων νοσοκομείων και συνολικότερα, έχουν γνωρίζει από πρώτο χέρι τον ακούραστο αγωνιστή γιατρό, που πάντα βρισκόταν με αυτοθυσία στην πρώτη γραμμή των αγώνων και της Επιστήμης, για την υγεία και τα δικαιώματα των υγειονομικών και του λαού. Είμαστε σίγουροι, θα συνεχίσει να είναι δίπλα μας σε ό,τι χρειαστούμε, καθώς και στους αγώνες στο συνταξιουχικό κίνημα και ό,τι άλλο του αναθέσει το ταξικό κίνημα – το Π.Α.Μ.Ε.» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΑΚ «Ευαγγελισμού».

Ειδικότερα για την εκλογή του νέου προέδρου, η ΕΣΑΚ ως πρώτη δύναμη στον «Ευαγγελισμό» με 6 έδρες, επισημαίνει: «Οι εκλεγμένοι της παράταξής μας δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να είμαστε στην πρώτη γραμμή, τόσο στους αγώνες όσο και στη δουλειά μας, στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας. Συνεπώς, από αυτή την άποψη θα μπορούσε ο καθένας από εμάς να αναλάβει τη θέση του προέδρου του Σ.Ε.Ν.Ε. Όμως ο συνάδελφος Φερεντίνος εκτός από πρωτοπόρος αγωνιστής και γιατρός, είναι και συμβασιούχος. Έτσι θέλουμε ως Ε.Σ.Α.Κ. να σηματοδοτήσουμε με τον πιο εμφατικό τρόπο, την καθολική και δίκαιη απαίτηση για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο, ανεξάρτητα από ειδικότητα και εργασιακή σχέση (επικουρικοί, καθαριστές, εργολαβικοί, ΟΑΕΔ, ΕΟΔΥ κ.ά.). Κανείς τους δεν περισσεύει και όλοι καλύπτουν πάγιες, διαρκείς κι επιτακτικές ανάγκες. Αυτό εξάλλου, το αναγνώρισε όλος ο λαός κατά την περίοδο της πανδημίας. Με τους αταλάντευτους, οργανωμένους και δυναμικούς αγώνες μας, θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έδινε ψευδεπίγραφα κατά την περίοδο της πανδημίας, όταν όλοι εμείς οι μαχόμενοι υγειονομικοί σηκώσαμε στις πλάτες μας με αυτοθυσία, την προσπάθεια για την υγεία και τη ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας. Σε αυτή την προσπάθεια πρωταρχικό ζήτημα είναι να κρατήσουμε το Σ.Ε.Ν.Ε. ζωντανό, αγωνιστικό και ανυπότακτο, μακριά από τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης και διοίκησης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Παππάς: Στον εισαγγελέα ο φυγόποινος χρυσαυγίτης - Θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved