ΥΓΕΙΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Ετοιμοπόλεμοι οι γιατροί και τα νοσοκομεία σε Εύβοια και Πελοπόννησο

Φωτιά ΤΩΡΑ: Ετοιμοπόλεμοι οι γιατροί και τα νοσοκομεία σε Εύβοια και Πελοπόννησο
Φωτογραφία αρχείου
InTime

Φωτιά – Όλες οι ειδήσεις: Οι καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού το υγειονομικό προσωπικό, ειδικότερα στις περιοχές που έχουν πληγεί. Η κατάσταση σε Εύβοια και Πελοπόννησο.

Πέρα από την Αττική, όπου συνεχίζεται η τεράστια μάχη για να περιοριστούν τα πολλά ενεργά μέτωπα που κάνουν στάχτη εδώ και τέσσερα 24ωρα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους, σπίτια και περιουσίες, δραματική είναι η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια, την Ηλεία και τη Λακωνία όπου κι εκεί ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές.

Για τον λόγο αυτό, το υγειονομικό προσωπικό και στις δυο περιοχές είναι σε εγρήγορση και έτοιμο ανά πάσα στιγμή να προσφέρει τις υπηρεσίες στους πυρόπληκτους πολίτες αλλά και σε όσους επιχειρούν και βιώνουν δύσκολες καταστάσεις από τη μανία της φωτιάς.

Στην Εύβοια, ένας πυροσβέστης, μετά από πτώση από μοτοσυκλέτα, νοσηλεύεται με κατάγματα στην κλείδα και στα πλευρά και ελαφριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Η κατάσταση του δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Παράλληλα, δυο γιατροί από το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου που έχει εκκενωθεί, παραμένουν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, σε ασφαλές σημείο, στην περιοχή της πυρκαγιάς, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, εφόσον χρειαστεί, στους πυροσβέστες που επιχειρούν.

Στην Ηλεία, επτά άτομα από την Πολιτική Προστασία προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας με ήπια αναπνευστικά προβλήματα. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Στη Λακωνία, ένας γιατρός από το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη μετέβη σε δομή φιλοξενίας στη Σκάλα Λακωνίας, προκειμένου να εξετάσει ηλικιωμένους οι οποίοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, λόγω εκκένωσης. Εκεί, κρίθηκε απαραίτητο να διακομιστεί μια ηλικιωμένη με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων όπου και νοσηλεύεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ: Δείτε LIVE την πορεία της πυρκαγιάς – Στα 55 τα ενεργά μέτωπα στη χώρα, «μάχες» παντού