ΥΓΕΙΑ

Γιαννάκος: Να δοθεί παράταση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς - Κίνδυνος αν τεθούν σε αναστολή

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
ΙΝΤΙΜΕ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Παράταση, ώστε να πειστούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί και να κάνουν το εμβόλιο ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σημειώνοντας πως εάν τεθούν σε αναστολή εργασίας, η δημόσια υγεία θα οδηγηθεί σε πλήρη αποδιοργάνωση.

Μικρή παράταση, ώστε να πειστούν οι περίπου 10.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί και να εμβολιαστούν, ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ προειδοποίησε ότι εάν τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου, η δημόσια υγεία θα οδηγηθεί σε πλήρη αποδιοργάνωση.

Χαρακτήρισε χρέος της ομοσπονδίας και της κοινωνίας να στηρίξει «τους λίγους εναπομείναντες συναδέλφους» λέγοντας ότι «πετιούνται στον δρόμο χωρίς μισθό» ενώ επί 19 μήνες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, σώζουν ασθενείς, τηρούν τα μέτρα «αλλά φοβούνται να εμβολιαστούν».

Ακόμη, στηλίτευσε την αναστολή αδειών των εμβολιασμένων υγειονομικών προκειμένου να καλύψουν τα κενά των αναστολών και κατήγγειλε ότι δεν έχουν γίνει ακόμη προκηρύξεις για αντικαταστάσεις με τρίμηνες συμβάσεις, ενώ όπως είπε, ήδη καταρτίζονται σχέδια για καταργήσεις και συγχωνεύσεις κλινικών και αναστολή χειρουργείων.

«Τελικά θα την πληρώσουν οι εμβολιασμένοι και οι ασθενείς», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχολιάζοντας τα στοιχεία που παρουσιάζει η Καθημερινή για 19.416 ανεμβολίαστους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και 2.248 στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σχολίασε ότι δεν περιλαμβάνουν τους υγειονομικούς που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

«Δεν ισχύουν αυτά τα στοιχεία γιατί υπάρχουν πάρα πολύ συνάδελφοί μας, πάνω από 10% που έχουν φυσική ανοσία, έχουν νοσήσει δηλαδή το τελευταίο εξάμηνο, διαθέτουν πιστοποιητικό και δεν απαιτείται ο εμβολιασμός τους», τόνισε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ το 82,6% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και το 79% και με τις δύο δόσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησε στο κρατητήριο ο Γεωργιανός που σκότωσε τη σύντροφό του