ΥΓΕΙΑ

Θεοδωρίδου: Ένα παιδί ανά πέντε κρούσματα - Να εμβολιαστούν από 12 ως 17 ετών για να προστατευτούν

Εμβολιασμός παιδιών
Αναγκαίος ο εμβολιασμός παιδιών, για να πάνε προστατευμένα στο σχολεία σύμφωνα με τους ειδικούς.
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών εστίασε στη σύσταση για χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 12 ως 17 ετών, τονίζοντας αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της διασποράς και στην αποτροπή δημιουργίας νέων μεταλλάξεων.

Η κ. Θεοδωρίδου ξεκίνησε την ενημέρωση αναφέροντας πως σχεδόν 20 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, τα σχολεία θα ανοίξουν για δεύτερη χρονιά εν μέσω κορονοϊού. Ακολούθως ανέλυσε τις διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με τις δυο προηγούμενες χρονιές, λέγοντας πως «Φέτος, έχουμε την παραλλαγή Δέλτα αλλά και την ύπαρξη του εμβολίου».

Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου «Ανά πέντε κρούσματα, έχουμε ένα παιδί και παρά το γεγονός ότι κατά κανόνα η νόσος είναι ήπια, υπάρχουν λόγοι που συμβάλουν στην απόφαση για εμβολιασμό παιδιών 12 ως 17 ετών».

Όπως εξήγησε «Συστήνεται κυρίως για την προστασία του ίδιου του παιδιού, για την θωράκιση του για να πάει πιο προστατευμένο στο σχολείο αλλά και στις εξωσχολικές δραστηριότητες, για τη μείωση της διασποράς αλλά και είναι λόγος για τη μείωση των ευκαιριών της δημιουργίας νέων μεταλλάξεων».

Επίσης, υπογράμμισε σχετικά με την τρίτη δόση πως «Αναμένεται η επίσημη έγκριση του ΕΜΑ για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό στην Ίο: Τον σκότωσε με δύο μπουνιές έξω από φούρνο - Υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα

Ρούμπεν Σεμέδο: Με χειροπέδες στον Εισαγγελέα - Συνελήφθη και ο Νιγηριανός (vid)

Απίστευτες σκηνές στη Χαλκίδα: Του έπεσε το σκάφος από το τρέιλερ του αμαξιού (pics)