ΥΓΕΙΑ

Θεοδωρίδου: Επιθυμία το εμβόλιο του κορονοϊού να γίνει σαν της γρίπης – Πρέπει να γίνουν και τα δυο

Αντιγριπικό εμβόλιο
Δεν υπάρχουν αντενδείξεις για παράλληλο εμβολιασμό κατά της γρίπης και του κορονοϊού.
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Εμβολιασμός: Επιθυμία όσων ασχολούνται με θέματα των εμβολίων είναι η μετατροπή της πανδημίας σε ενδημία, που θα κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού να γίνει σαν αυτό της γρίπης. Τι είπε για τον συνδυασμό των δυο εμβολίων από τους πολίτες.

«Θα έχουμε σε σύντομο διάστημα δεδομένα που μπορεί να αποδείξουν ότι η τρίτη δόση μπορεί να είναι και η τελική στην καταπολέμηση του κορονοϊού», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το εμβολιαστικό πρόγραμμα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου. Η φράση αυτή έφερε και την ερώτηση για το αν αυτό σημαίνει και πιθανό τέλος της πανδημίας, ανάλογα και με τα δεδομένα τα οποία ανέφερε πως αναμένουν οι αρμόδιες επιτροπές.

«Από το CDC αναμένονται δεδομένα τα οποία θα αυξήσουν τη γνώση μας πάνω στην αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης. Δεν το περιμένουμε για να πάρουμε κάποια απόφαση, θα ενισχύσει τις αποφάσεις που ήδη έχουμε πάρει», απάντησε σχετικά η κ. Θεοδωρίδου.

Παράλληλα, αναφορικά με το αν το εμβόλιο θα πάρει μια μορφή ανάλογη με αυτή του εμβολίου της γρίπης, η κ. Θεοδωρίδου εξήγησε ότι: «Το σχήμα των τριών δόσεων είναι μια επιθυμία που εκφράζεται από πολλούς που ασχολούνται με τα θέματα των εμβολίων και αναφέρομαι στη μετάπτωση από πανδημία σε ενδημία οπότε θα γίνει το εμβόλιο του κορονοϊού ανάλογο με το εμβόλιο της γρίπης».

Τέλος, η ίδια συνέστησε πως το εμβόλιο της γρίπης θα πρέπει να γίνει και φέτος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία αντένδειξη για παράλληλο εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. «Το εμβόλιο της γρίπης πρέπει να γίνει, δεν υπάρχει καμία αντένδειξη μεταξύ των δυο εμβολίων και είναι πολύ σημαντικό να γίνει και φέτος», σχολίασε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη δόση: «Πράσινο φως» για ηλικιωμένους σε δομές φροντίδας, άτομα άνω των 60 και υγειονομικούς

Πέτρος Φιλιππίδης: Ολόκληρη η απολογία του - «Εμμονική η καταγγέλουσα», «είχα έρθει σε δύσκολη θέση»

Θεμιστοκλέους: Δεν είναι υποχρεωτική η 3η δόση – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους 60 και άνω