ΥΓΕΙΑ

Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη Πλεύρης - Γκάγκα - Στο «κόκκινο» η Β. Ελλάδα

Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη Πλεύρης - Γκάγκα - Στο «κόκκινο» η Β. Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει εκτάκτως την Τετάρτη (22/09/2021) η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, υπό την απειλή νέου lockdown λόγω αύξησης των κρουσμάτων. 

Η αύξηση των κρουσμάτων γενικά στη Βόρεια Ελλάδα έχει σημάνει συναγερμό, γι' αυτό ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα και ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος θα πραγματοποιήσουν σειρά συναντήσεων με τους διοκητές των Υγειονομικών Περιφερειών και νοσοκομείων, καθώς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αντικείμενο των συσκέψεων είναι η ετοιμότητα των νοσηλευτικών μονάδων της Βόρειας Ελλάδας, να ανταποκριθούν σε μεγάλη αύξηση των νοσηλειών. Στο «τραπέζι» υπάρχει και η επιβολή μίνι lockdown στην πόλη.

Κλιμάκιο του ΚΕΠΥ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, βρίσκεται από σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς το ΕΚΑΒ έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των κλινών ΜΕΘ της χώρας.

Ήδη παρατηρείται πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες βαρέως πασχόντων, ενώ ένα πιθανό επερχόμενο κύμα τον Οκτώβριο, θα επιδεινώσει δραματικά την κατάσταση.

Στις τρεις τελευταίες επιδημιολογικές εκθέσεις του ΕΟΔΥ για την πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού, τη Δευτέρα (20/09) ανακοινώθηκαν 341 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 226 κρούσματα και το Σάββατο 296 κρούσματα, αριθμοί που «ανταγωνίζονται» την Αθήνα.

Ο συνδυασμός της αύξησης στο επιδημιολογικό φορτίο, της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και της σχεδόν απόλυτης - σε ποσοστό 99,41% - επικράτησης της μετάλλαξης «Δέλτα» στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας είναι οι τρεις λόγοι ανησυχίας. Υπενθυμίζεται ότι μίνι lockdown εφαρμόστηκε από τις 17 Σεπτεμβρίου σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο: Σήκωσαν όπλα οι Τούρκοι – «Έπεσε ξύλο» από τα ελληνικά μαχητικά

Πάτρα: Τι έδειξε ο νευρολογικός έλεγχος για τον 6χρονο - Ίσως τον «ξυπνήσουν» αύριο

GNTM: Το Instagram πρόδωσε το «ψέμα» της παίκτριας που τρέλανε Καράβα και κριτές