ΥΓΕΙΑ

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για τρίτη δόση στους άνω των 50 – Πού θα εξορμήσει ο ΕΟΔΥ

Εμβολιασμός τρίτη δόση
Τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού και στους άνω των 50 αποφάσισε η εθνική επιτροπή εμβολιασμών ενώ ο ΕΟΔΥ ξεκινά εκστρατεία εμβολιασμών σε απομακρυσμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού και στους άνω των 50 αποφάσισε η εθνική επιτροπή εμβολιασμών ενώ ο ΕΟΔΥ ξεκινά εκστρατεία εμβολιασμών σε απομακρυσμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Με δύο επιπλέον βήματα συνεχίζεται η επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού όπως ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το πρώτο βήμα αφορά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού με τρίτη δόση και για τους άνω των 50 ετών στην Ελλάδα και το δεύτερο την εξόρμηση των συνεργείων του ΕΟΔΥ σε απομακρυσμένες περιοχές στην «κόκκινη» στον επιδημιολογικό χάρτη Βόρεια Ελλάδα σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των εμβολιασμών στις περιοχές όπου τα ποσοστά είναι χαμηλά.

Όσον αφορά την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού στους άνω των 50 ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνέστησε την κίνηση αυτή συνεκτιμώντας τα επιστημονικά δεδομένα μέχρι τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Συγκεκριμένα η σύσταση αφορά των εμβολιασμό των άνω των 50 ετών με υποκείμενα νοσήματα με δεδομένο ότι έχουν συμπληρωθεί 6 μήνες από τη διενέργεια της δεύτερης δόσης. Κατά την εκτίμηση των αρχών η ομάδα αυτή υπολογίζεται στην πρώτη της φάση ότι περιλαμβάνει περίπου 100.000 άτομα και η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείσουν ραντεβού θα ανοίξει την επόμενη Κυριακή 10 Οκτωβρίου, τις απογευματινές ώρες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους θύμισε, επίσης, ότι «η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση με όσους δικαιούχους κλείνουν τους 6 μήνες από τη δεύτερη δόση».

Το δεύτερο βήμα ενίσχυσης της επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα αφορά τις εξορμήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές που ξεκίνησαν πριν από δύο μήνες και με τις οποίες έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 10.000 άτομα. Ο στόχος των νέων εξορμήσεων, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, είναι πλέον οι περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, «την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε στη Βόρεια Ελλάδα και έτσι κινητά συνεργεία από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής και μια Κινητή Μονάδα από το «Χαμόγελο του Παιδιού», θα επισκεφτεί συγκεκριμένα χωριά.

  • Την Τρίτη 12/10 σε απομακρυσμένα χωριά της Πιερίας, του Κιλκίς και της Ξάνθης,
  • Την Τετάρτη 13/10 θα είναι στη Δράμα και στην Πέλλα και
  • Την Πέμπτη 14/10 σε απομακρυσμένα χωριά της Φλώρινας και των Σερρών.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους για τους εμβολιασμούς σε απομακρυσμένες περιοχές «υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα με ώρες που είναι ανά χωριό, το οποίο θα ανακοινώσουμε και στην πορεία. Εκεί έχουμε ανακοινώσει τους τοπικούς παράγοντες, τους δημάρχους. Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία. Έχουμε ζητήσει την βοήθειά τους και στην ενημέρωση του κοινού και στην κινητοποίηση των πολιτών και ευελπιστούμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο: Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι; Κινητικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο – Τους περιμένουμε!

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Οι περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία «Αθηνά» την Παρασκευή

Μπουρλά: Πότε θα κυκλοφορήσει το φάρμακο για τον κορονοϊό – Tι λέει για μεταλλάξεις και 3η δόση