ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Επιμένει η πανδημία στη Βόρεια Ελλάδα – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα 13 Οκτωβρίου Infographic
Τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας στο Infographic του Newsbomb.gr
Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Σταθερότητα στα επιδημιολογικά δεδομένα, με την εικόνα της Βόρειας Ελλάδας να συνεχίζει να προβληματίζει τους ειδικούς. Το 27% των κρουσμάτων την προηγούμενη εβδομάδα αφορούσαν παιδιά, σε χαμηλά επίπεδα η θετικότητα στη χώρα. Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr.

Αρκετά ήταν για μια ακόμα ημέρα τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, οι νέες μολύνσεις ήταν 2.338 ενώ σε ένα 24ωρο επιβεβαιώθηκαν, δυστυχώς, 31 νέοι θάνατοι. Ο αριθμός των διασωληνωμένων στη χώρα έφτασε στους 343 με τους ειδικούς να ανησυχούν για την επιδημιολογική εικόνα της Βορείου Ελλάδας, κυρίως λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης στις περισσότερες περιοχές της.

Ενδεικτικά είναι και τα νούμερα που προκύπτουν από την κατανομή των κρουσμάτων, καθώς και πάλι η Θεσσαλονίκη είχε αριθμό που πλησίασε αυτόν της Αττικής, καταγράφοντας 382 μολύνσεις. Την ίδια ώρα, το ποσοστό θετικότητας συνολικά στη χώρα μένει μεν χαμηλά, πλην όμως μόνο σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας έχει φτάσει στο 1% ή και το έχει ξεπεράσει.

Την ίδια στιγμή, από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκε και ο αριθμός των κρουσμάτων σε παιδιά ηλικίας 4 ως 18 ετών. Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν, την εβδομάδα 4 – 10 Οκτωβρίου διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό 4.135 παιδιά αποτελώντας το 27% των νέων κρουσμάτων.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα infographic 13 Οκτωβρίου
Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας την Τετάρτη 13 ΟκτωβρίουNewsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.338 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 31 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 343 οι διασωληνωμένοι

Δίκη για βιτριόλι: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες από τα ρούχα της Ιωάννας την ημέρα της επίθεσης (vid)

Καιρός meteo: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη (14/10) στην Αττική λόγω του «Μπάλλου»