ΥΓΕΙΑ

Άνω - κάτω με τον Γκίκα Μαγιορκίνη στο υπουργείο Υγείας: Δεν προκύπτει θέμα παραίτησής του

Άνω - κάτω με τον Γκίκα Μαγιορκίνη στο υπουργείο Υγείας: Δεν προκύπτει θέμα παραίτησής του

Οργιώδες παρασκήνιο μετά την ανακοίνωση της η Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών που ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον να γίνουν μαζί τα εμβόλια κορονοϊού και γρίπης, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος προ ημερών είχε διατυπώσει αντίθετη άποψη.

Οι φήμες μέχρι πριν από λίγο έκαναν λόγο ακόμα και για ενδεχόμενο παραίτησης του κ. Γκίκα Μαγιορκίνη αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από κάποια επίσημη πηγή. Πάντως το κλίμα στην επιτροπή και στο υπουργείο Υγείας είναι βαρύ καθώς σε ανάρτησή του ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως δεν μπορεί να γίνει μαζί ο εμβολιασμός γρίπης και κορονοϊού, με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, να τον... αδειάζει με ανακοίνωσή της!

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook είχε δηλώσει ότι θα πρέπει τα δύο εμβόλια του κορονοϊού και της γρίπης να γίνονται με χρονική απόσταση 20 ημερών, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες επισήμως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είχε αναφέρει ότι δεν απαιτείται καμία απόσταση καθώς μπορούν να γίνουν και την ίδια ημέρα.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με αφορμή την ανακοίνωση επιστημονικών προσωπικών απόψεων ιατρών σχετικά με το χρόνο που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ του εμβολιασμού για τη νόσο COVID-19 και του εμβολιασμού για την εποχική γρίπη, υπενθυμίζει τις οδηγίες της με αριθ. Γ.Π.οικ.59204/27-9-2021 εγκυκλίου με θέμα «Οδηγίες για την εποχική γρίπη 2021-22 -Αντιγριπικός εμβολιασμός» σύμφωνα με τις οποίες:

«Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και την ίδια μέρα με το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού -αλλά σε διαφορετικά ανατομικά σημεία- όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα πριν και μετά το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού».

Το όλον ζήτημα άναψε φωτιές και άνοιξε μια σχετική παραφιλολογία με το αν θα παραμείνει στην θέση του ως μέλος της επιτροπής ο κ. Μαγιορκίνης ή όχι.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν προκύπτει τέτοιο ενδεχόμενο παρά το άδεισμα της επιτροπής εμβολιασμών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Γιατί είναι ημερομηνία «κλειδί» η 22α Νοεμβρίου

Κορονοϊός: «Κλειδώνουν» νέα μέτρα για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο

Εύα Μπουντούρη: Αυτό ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε