ΥΓΕΙΑ

Μαραθώνιος Αθήνας 2021: Αυτό είναι το σχέδιο του ΕΚΑΒ για την υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης

EKAB
INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Tον επιχειρησιακό σχεδιασμό αλλά και τον συντονισμό της παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και της συνολικής υγειονομικής κάλυψης των 30.000 αθλητών και αθλητριών που θα συμμετάσχουν στο διήμερο των εκδηλώσεων του 38ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2021, έχει αναλάβει το ΕΚΑΒ. 

Το ΕΚΑΒ, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Μαραθώνιου και την Υγειονομική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ, έχει εκπονήσει ένα πλήρες σχέδιο κάλυψης της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, από την Τελετή Έναρξης και την Αφή της Φλόγας στον Τύμβο του Μαραθώνα, στις 12:30, αλλά και με την εκκίνηση των δύο Αγώνων Δρόμου των 10 χλμ. (17:00 & 18:00), εκτός των μονάδων του ΕΚΑΒ που θα εκτελούν την κανονική ημερήσια υπηρεσία στην Αθήνα, θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα επιπλέον:

- δύο ασθενοφόρα οχήματα,
- μία Κινητή Ιατρική Μονάδα (ΚΙΜ),
- δύο μοτοσυκλέτες της Ομάδας Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης.

Παράλληλα, τα στελέχη του Τμήματος Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ θα είναι επιφορτισμένα με τον επιχειρησιακό συντονισμό:

- ενός Ιατρείου Παροχής Άμεσης Ιατρικής Φροντίδας,
- ενός αυτόνομου Ιατρικού Σταθμού Παροχής Πρώτων Βοηθειών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου, θα τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα για την υποδοχή πιθανών επειγόντων περιστατικών το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ».

Το πρωί της Κυριακής 14 Νοεμβρίου 2021, από την εκκίνηση των δύο Αγώνων Δρόμου των 5 χλμ. (08:00 & 09:00) και των δύο αγώνων του Μαραθώνιου Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος της Αυθεντικής Διαδρομής των 42.195 μ. (09:00 & 09:45) και για όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, εκτός των μονάδων του ΕΚΑΒ που θα εκτελούν την κανονική ημερήσια υπηρεσία στην Αθήνα, θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα επιπλέον:

- οκτώ ασθενοφόρα οχήματα,
- τέσσερις Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ),
- έντεκα μοτοσυκλέτες της Ομάδας Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης,
- ένα όχημα Μικρού Όγκου ταχείας επέμβασης με Ιατρό,
- το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) με δύο οχήματα.

Καθ' όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων της Κυριακής 14 Νοεμβρίου, τα στελέχη του Τμήματος Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ, θα είναι επιφορτισμένα με τον πλήρη συντονισμό:

- τεσσάρων Ιατρείων Άμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας,
- έντεκα Αυτόνομων Ιατρικών Σταθμών Παροχής Πρώτων Βοηθειών,
- περισσοτέρων από 150 στελεχών Παροχής Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (Διασωστών, Ιατρών, Νοσηλευτών, σπουδαστών του ΙΕΚ ΕΚΑΒ, εθελοντών Φυσικοθεραπευτών, εθελοντών Παροχής Πρώτων Βοηθειών, Διαβιβαστών αλλά Υγειονομικού Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων).

Παράλληλα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του 38ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας θα λειτουργεί ανεξάρτητο Κέντρο Διαβίβασης Σημάτων του ΕΚΑΒ, όπου οι διαβιβαστές θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ), το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) αλλά και το Συντονιστικό Κέντρο διαχείρισης Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ενώ σε αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας θα τεθούν το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ» αλλά και με τα Κέντρα Υγείας των όμορων περιοχών των διαδρομών, για την κάλυψη της υποδοχής πιθανών επειγόντων περιστατικών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στη διοργάνωση του 38ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας θα τηρηθεί το εγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και θα εφαρμοστούν οι κανόνες πρόληψης και προστασίας του ΕΟΔΥ έναντι του κορονοϊού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάνδρι: Η Κλοντιάνα Τσέλο, το εργοστάσιο σοκολάτας και το μυστήριο με τα 3 δισεκατομμύρια

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για νέες απάτες μέσω POS – Πώς «έφαγαν» χρήματα από 73χρονο στην Κυψέλη

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Παράθυρο» για αλλαγές ως προς τη λήξη του από τον Θεμιστοκλέους

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων