ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο κορονοϊού - Τρίτη δόση: Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες (vid)

Τρίτη δόση παρενέργειες
«Η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα και η χαλάρωση των μέτρων προστασίας συνέβαλλαν στην έκρηξη των κρουσμάτων»
Intime News

Στις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες από την χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό

Όπως εξήγησε η κυρία Θεοδωρίδου, επειδή ένας παράγοντας που αναστέλλει πολλούς για τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση είναι οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες υπενθύμισε πως οι συχνότερες είναι απλές δηλαδή αυτές που έχουν ζήσει όλοι με τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως αυτές είναι οι εξής: Πόνος στο σημείο της ένεσης, κόπωση, κεφαλαλγία, μυϊκός πόνος, σπανιότερα αρθραλγίες που διαρκούν μία έως δύο μέρες και αντιμετωπίζονται εύκολα με ένα αντιπυρετικό αναλγητικό φάρμακο, μικρή πιθανότητα εμφάνισης διόγκωσης των μασχαλιαίων λεμφαδένων από 1-4 εβδομάδες και υποχωρεί χωρίς ειδική θεραπεία.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών έκανε λόγο για σημαντική γνώση και εμπειρία που έχει συγκεντρωθεί εδώ και πάνω από 11 μήνες με την έναρξη των εμβολιασμών κατά της Covid-19. «Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά για την παραλλαγή Δέλτα και ασφαλή», τόνισε.

Η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα και η χαλάρωση των μέτρων προστασίας συνέβαλλαν στην έκρηξη των κρουσμάτων και στην επαναμόλυνση ατόμων. Επίσης, αναφέρθηκε στη χορήγηση της τρίτης δόσης που στοχεύει στην αύξηση της προστασίας, τονίζοντας ωστόσο ότι ο βασικός πυλώνας παραμένει το σχήμα των δύο δόσεων, ενώ είπε πως η επιτροπή εμβολιασμών μελετά τρίτη δόση και σε άτομα που νόσησαν πριν ή μετά τον εμβολιασμό.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις της κυρίας Θεοδωρίδου:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στον Δομοκό: Τροχαίο δυστύχημα με τρεις νεκρούς - Ξεκληρίστηκε οικογένεια

Καλαμπάκα: Πώς μια ανακοίνωση σούπερ μάρκετ... αποκάλυψε πελάτες με κορονοϊό

Πέτρος Φιλιππίδης: Σκληρή απάντηση στον πρώην συνεργάτη και φίλο του, Γιώργο Λέφα