ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: LIVE η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τους εμβολιασμούς

live Κορονοιοσ
Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.
InTime / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση για την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα.

Στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιείται η ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα, από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Παρακολουθήστε LIVE την ενημέρωση:

«Παραμένει ασπίδα προστασίας το εμβόλιο»

Η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε πως «σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και σε εμβολιασμένους. Εκτιμάται ότι ο αριθμός τους θα είναι μικρός. Ο ιός στον ανταγωνισμό του με τον άνθρωπο, μπορεί να ξεφύγει από τα αντισώματα του εμβολιασμού, αλλά σε βαθμό που δεν είναι γνωστός».

«Φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία, έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τις παραλλαγές του ιού», πρόσθεσε.

«Ο εμβολιασμός, παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας λόγω παραλλαγών, εξακολουθεί να είναι ασπίδα προστασίας», σημείωσε.

«Τα αντισώματα ήταν 97,8% μετά την τρίτη δόση, υψηλότερος από κάθε άλλη μέτρηση. Η τρίτη δόση φέρνει υψηλό κύκλο αντισωμάτων, σημαντικό γεγονός για την προστασία από τη νόσο», ανέφερε στη συνέχεια.

Η πρόεδρης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ανέλυσε τα δεδομένα που μελέτησε ο ΕΜΑ για να δώσει το «ΟΚ» για τον εμβολιασμό παιδιών 5 ως 11 ετών, τονίζοντας πως σύντομα θα υπάρξει η γνωμοδότηση και για την Ελλάδα.

Η κ. Θεοδωρίδου συνέχισε λέγοντας: «Η εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον υπαγορεύει εντατικοποίηση των εμβολιασμών, τήρηση των μέτρων πρόληψης, υπομονή και ψυχραιμία μέχρι να έχουμε τα επιστημονικά δεδομένα. Να θυμηθούμε την ανάγκη υποστήριξης διαθεσιμότητας εμβολίων, για τις χώρες που τα περιμένουν».

«Το εμβόλιο δεν θα έρθει πριν από τις 20 Δεκεμβρίου. Αυτό είναι το νωρίτερο… Μέχρι να έρθουν τα εμβόλια, θα έχουμε συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία», απάντησε η κ. Θεοδωρίδου σχετικά με το πότε αναμένεται η απόφαση για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μιχάλης Ζαμπίδης: Το βίντεο από τη στιγμή που «έπιασε» τους διαρρήκτες σπίτι του

Χριστιάνα: Συγκινεί το «αντίο» του γιου της - «Έτσι κλείσανε και τα μάτια σου»

Δέσποινα Βανδή: Το τραγούδι που αφιέρωσε στον Βασίλη Μπισμπίκη – Η αντίδραση του ηθοποιού (vid)