ΥΓΕΙΑ

Το μικροβίωμα στη «μάχη» κατά της ατοπικής δερματίτιδας και του εκζέματος

Το μικροβίωμα στη «μάχη» κατά της ατοπικής δερματίτιδας και του εκζέματος
Tο 15-20% των παιδιών, ηλικίας κάτω των 7 ετών πάσχει από έκζεμα
PIXABAY

Η ατοπική δερματίτιδα, ή ατοπικό έκζεμα, είναι κνησμώδης δερματική πάθηση που εμφανίζεται συχνότερα σε βρέφη και μικρά παιδιά. Πρόκειται για κοινή, μη μεταδοτική πάθηση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή, ερεθισμό, κνησμό και ερυθρότητα. Το 90% των δερματικών βλαβών των ασθενών προκαλούνται από συγκεκριμένα βακτήρια, όπως ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος.

Υπολογίζεται ότι το 15-20% των παιδιών, ηλικίας κάτω των 7 ετών πάσχει από έκζεμα. Μάλιστα, τα τελευταία 30 χρόνια, το ατοπικό έκζεμα παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξητική τάση. Στο 50% των περιπτώσεων, η ατοπική δερματίτιδα υποχωρεί πριν από την ηλικία των 5 ετών. Μπορεί όμως να επιμείνει και στην εφηβεία ή ακόμη και την ενήλικη ζωή. Ειδικότερα:

  • 165 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως έχουν έκζεμα
  • 30% των παιδιών και 10% των ενήλικων ταλαιπωρούνται από τα συμπτώματα του εκζέματος.

Ο χρόνιος κνησμός είναι εξαιρετικά ενοχλητικός και εμποδίζει τη συγκέντρωση της προσοχής. Για παράδειγμα, ο συνεχής και έντονος κνησμός έχει επιπτώσεις στην ικανότητα του παιδιού να συγκεντρωθεί στο μάθημα. Τη νύχτα, η φαγούρα και το ξύσιμο επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και άγχος τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς. Πέραν των δερματικών συμπτωμάτων, το έκζεμα συνδέεται με χαμηλότερη ποιότητα ζωής σε σύγκριση με άλλες χρόνιες παθήσεις. Μέχρι και το 86% των παιδιών με έκζεμα παρουσιάζουν διαταραχές ύπνου κατά τη διάρκεια των εξάρσεων, ενώ το 60% αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο σχολείο. Από την άλλη, το 79% των ενήλικων με έκζεμα αναφέρουν ότι απουσιάζουν από την εργασία λόγω των συμπτωμάτων του εκζέματος.

ekzema22.jpg
Στο 50% των περιπτώσεων, η ατοπική δερματίτιδα υποχωρεί πριν από την ηλικία των 5 ετών.

Tο πρώτο ιατροτεχνολογικό προϊόν για το έκζεμα

Η La Roche-Posay ανέπτυξε το πρώτο ιατροτεχνολογικό προϊόν για το έκζεμα, αξιοποιώντας τη δύναμη της προηγμένης επιστήμης του μικροβιώματος. H Lipikar Eczema MED Κρέμα εξαλείφει τα φλεγμονώδη βακτήρια για να ανακουφίσει άμεσα από τα συμπτώματα του εκζέματος, με oρατά αποτελέσματα σε τρεις μόλις ημέρες. Με το συστατικό endobioma, στοχεύει συγκεκριμένα τα κύρια βακτήρια που είναι υπεύθυνα για τη φλεγμονή, διατηρώντας σε ισορροπία όλα τα υπόλοιπα βακτήρια που είναι σημαντικά για την υγεία του δέρματος. Εξασφαλίζει εξαιρετικά καλή ανοχή, τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο, στα χεριά, στο σώμα, ακόμα και στις πιο ευαίσθητες περιοχές, όπως τα βλέφαρα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικής μελέτης, το 65% των χρηστών του Lipikar Eczema MED παρουσίασε ορατή βελτίωση μέσα σε 3 ημέρες και το 91% είδε αποτέλεσμα μέσα σε 7 ημέρες. Το 100% των παιδιών και το 95% των ενηλίκων είδαν την ποιότητα ζωής τους να βελτιώνεται μετά από 14 ημέρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Η γυναίκα-αράχνη που σκότωσε τον 6χρονο έλεγε στους αστυνομικούς οτι το παιδί αυτοκτόνησε!

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Ποια είναι η καλλονή αστυνομικός που κατηγορείται

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Το Διαφάνι θα αιματοκυλιστεί – Ο Λάμπρος μπροστά στο μεγάλο δίλημμα