ΥΓΕΙΑ

Ελληνίδα στο Γιοχάνεσμπουργκ: Είχαμε 2.000 κρούσματα της Όμικρον τη Δευτέρα και την Πέμπτη 11.000

Ελληνίδα Γιοχάνεσμποργκ όμικρον
Διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στη Νότια Αφρική.
Associated Press/Jerome Delay

Η Ελληνίδα γιατρός στο Γιοχάνεσμπουργκ περιγράφει την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Η Δέσποινα Ανδρεάνη, παθολόγος- ενδοκρινολόγος σε νοσοκομείο του Γιχάνεσμπουργκ, μίλησε για τη μετάλλαξη Όμικρον, η οποία ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική.

Η κυρία Ανδρεάνη, μιλώντας στην ΕΡΤ, «Από τις 24 Νοεμβρίου που ακούσαμε για την Όμικρον, τώρα βλέπουμε τα θετικά κρούσματα να έχουν φτάσει στο 88%. Πριν μια εβδομάδα βλέπαμε 200 – 300 αρρώστους καθημερινά, αλλά τώρα έχουν διπλασιαστεί», δήλωσε η Ελληνίδα γιατρός που έχει γεννηθεί στη Νότια Αφρική.

Όπως είπε η Ελληνίδα γιατρός, τη Δευτέρα είχαν 2.000 θετικά κρούσματα της νέας μετάλλαξης τους κορωνοϊού και χθες 2/12 έφτασαν τα 11.000 κρούσματα.

«Ευτυχώς οι περισσότεροι έχουν συμπτώματα όμοια με άλλες ιώσεις και παραμένουν ακόμη στα σπίτια τους», δήλωσε η κυρία Ανδρεάνη, διευκρινίζοντας ότι τα κυριότερα συμπτώματα αντιμετωπίζονται μόνο με αντιπυρετικά.

Συνέχισε, λέγοντας ότι η εξάπλωση της μετάλλαξης του κορονοϊού και των θετικών κρουσμάτων είναι πρωτοφανής στη αφρικανική χώρα γι αυτό και τα σχολεία έκλεισαν, ενώ τα παιδιά παραμένουν σε καραντίνα.

Η Νότια Αφρική έχει αρχίσει να βλέπει ότι υπάρχει μια μετατόπιση όσον αφορά τις λοιμώξεις από την ηλικιακή ομάδα των νεότερων σε αυτήν των ηλικιωμένων. Σύμφωνα με την κ. Ανδρεάδη, θα έπρεπε να αυξηθεί ο εμβολιασμός στη χώρα καθώς υστερεί σε προμήθειες εμβολίων σε σχέση με την Ευρώπη και την Αμερική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Η γυναίκα-αράχνη που σκότωσε τον 6χρονο έλεγε στους αστυνομικούς οτι το παιδί αυτοκτόνησε!

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Ποια είναι η καλλονή αστυνομικός που κατηγορείται

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Το Διαφάνι θα αιματοκυλιστεί – Ο Λάμπρος μπροστά στο μεγάλο δίλημμα