ΥΓΕΙΑ

Στους τρεις μήνες το πιστοποιητικό νόσησης - Εξετάζονται αλλαγές για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Πιστοποιητικό νόσησης λήξη
Θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Μειώνεται ο χρόνος ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 στους 3 μήνες, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας έρχεται μετά την αποδοχή της σχετικής εισήγησης από την επιτροπή των εμπειρογνομώνων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρει:
«Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους έξι μήνες στους τρεις μήνες, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της τρίμηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες».

Υπενθυμίζεται πως οι ειδικοί ζητούσαν από τη νέα χρονιά τα πιστοποιητικά νόσησης να λήγουν στους τρεις μήνες, μετά τη διάγνωση με θετικό PCR τεστ. Ειδικότερα, τα πιστοποιητικά νόσησης που έχουν εκδοθεί έως 30/10/2021 θα λήξουν στις 31/01/2022, ενώ από το 2022 θα λήγουν τρεις μήνες μετά τη διάγνωση με θετικό PCR τεστ.

«Γρίφος» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Συζήτηση, όμως, έχει ανοίξει και για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού, τόνισε την ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών, επισημαίνοντας ότι τους τελευταίους μήνες η εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στα νέα μέτρα για την υποχρεωτικότητα στους πολίτες άνω των 60 ετών και για το άνοιγμα της τρίτης δόσης στο τρίμηνο. Τάχθηκε υπέρ της σύντμησης των προθεσμιών για το άνοιγμα της τρίτης δόσης, καθώς και της ισχύος των πιστοποιητικών, υποστηρίζοντας ότι το εννιάμηνο που προτείνεται είναι αρκετά μακρύς χρόνος.

Παράλληλα στήριξε τον εμβολιασμό στις ηλικίες 5-11 που στην Ελλάδα ξεκινά στις 15/12, καθώς και την κοινή προμήθεια θεραπευτικών σχημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μία «παρεξήγηση» έφερε τη σύλληψη του κροίσου Μπένι Στέινμετζ στην Αθήνα

Απογραφή 2021: Τι θα κερδίσουν όσοι αυτοαπογραφούν - Πώς θα μπείτε στην κλήρωση

Τραγωδία στην Ηλιούπολη: Έπεσε στο κενό ενώ επιδιόρθωνε κεραία στην ταράτσα - Νεκρός 65χρονος