ΥΓΕΙΑ

Επιστράτευση γιατρών: Ξεκινά από τη Βόρεια Ελλάδα - Τη Δευτέρα τα πρώτα φύλλα πορείας

Κλινική covid
Το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να καλύψει τα κενά στα νοσοκομεία από υγειονομικούς που νοσούν
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέος γύρος επίταξης ιατρικών υπηρεσιών βρίσκεται προ των πυλών, καθώς οι ανάγκες του ΕΣΥ είναι μεγάλες, λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων από τη μετάλλαξη Όμικρον, που πλήττει και το προσωπικό των νοσοκομείων.

Η επιστράτευση των γιατρών θα ξεκινήσει από τη Βόρεια Ελλάδα. Τα πρώτα φύλλα πορείας αναμένεται να αποσταλούν τη Δευτέρα (10/01/2022) σε γιατρούς της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης.

Η 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια, που έχουν στην ευθύνη τους την Αττική και τα νησιά του Αιγαίου, θα ακολουθήσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προσδιορισμού των αναγκών των νοσοκομείων στο Λεκανοπέδιο.

Το καινούριο στοιχείο αυτής της επιστράτευσης, είναι ότι αυτή τη φορά αφορά και σε παιδιάτρους, προκειμένου να ενισχυθούν τα εμβολιαστικά κέντρα. Ειδικότητες προτεραιότητας παραμένουν οι πνευμονολόγοι, παθολόγοι, γενικοί ιατροί. Επίσης, οι ιδιώτες γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και θα λάβουν φύλλο πορείας, θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στο ΕΣΥ με μειωμένο ωράριο, ώστε να μπορούν να διατηρήσουν και τη λειτουργία του ιατρείου τους.

Πάντως, από τη διαδικασία εξαιρούνται όσοι γιατροί είχαν επιστρατευθεί την προηγούμενη φορά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: 400 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο για στήριξη μετά τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Survivor: Πανικός στον Άγιο Δομίνικο - Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Πιλίδης και Κατσαούνης (vid)

Πέθανε ο ηθοποιός Πάνος Ηλιόπουλος

Survivor: Ο λόγος που αποχώρησε ο Γιάννης Χατζηγεωργίου από το ριάλιτι επιβίωσης