ΥΓΕΙΑ

Κριτήρια για τη μεταφορά ασθενών από το ΕΣΥ στις ιδιωτικές κλινικές - Για κοροϊδία μιλούν οι γιατροί

Κλίνες νοσοκομείου
Ποιοι ασθενείς μπορούν να διακομισθούν στις ιδιωτικές κλινικές
INTIME NEWS

Δεκαεπτά ασθενείς παρέμειναν χθες (10/01/2022) στα Επείγοντα του νοσοκομείου Νίκαιας, όταν τελείωσε η γενική εφημερία, λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών για να νοσηλευτούν. Οι ασθενείς, όμως, δεν διακομίστηκαν ούτε σε κλίνες του ιδιωτικού τομέα, καθώς υπάρχουν κριτήρια για την εισαγωγή στις ιδιωτικές κλινικές

Την καταγγελία έκανε η Παθολόγος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Νίκαιας, Μαίρη Αγρογιάννη, μετά το κλείσιμο της γενική εφημερίας του νοσοκομείου, τη Δευτέρα (10/01/2022): «Στο κλείσιμο της γενικής εφημερίας του Κρατικού Νίκαιας σήμερα, 17 ασθενείς, ανάμεσα τους και ένας διασωληνωμένος παρέμειναν στα ΤΕΠ λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών για να νοσηλευτούν. Με βάση την οδηγία του Υπουργείου Υγείας οι ασθενείς δηλώθηκαν στην ειδική πλατφόρμα του ΟΔΙΚ, προκειμένου να διακομιστούν στις κλίνες του ιδιωτικού τομέα.

Όπως πληροφορηθήκαμε όμως στις ιδιωτικές κλινικές υπάρχουν και αυτή τη φορά "κριτήρια εισαγωγής"! Δεν μπορούν να διακομιστούν ασθενείς με συμπτώματα πολύ σοβαρής νόσου, χειρουργικοί ασθενείς, ασθενείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση κτλ. Δηλαδή για άλλη μία φορά η τεράστια "συμβολή" του ιδιωτικού τομέα περιορίζεται όχι μόνο σε μετρημένες κλίνες έναντι αδρής αμοιβής, αλλά και σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα μόνο!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η τελευταία ενημέρωση που έγινε το μεσημέρι από τη 2η ΥΠΕ είναι ότι δεν πρόκειται να διακομιστεί κανένας ασθενής σήμερα. Άρα ή θα πρέπει να βρεθούν κρεβάτια να νοσηλευτούν ή θα παραμείνουν (για άγνωστο πόσο) σε φορεία στα επείγοντα. Η κατάσταση είναι οριακή και επικίνδυνη για τους ασθενείς Πρέπει τώρα να σταματήσει η κοροϊδία της κυβέρνησης! Να προχωρήσει σε πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα στο σύνολο του άνευ όρων και χωρίς καμία αποζημίωση!»

Τα κριτήρια εισαγωγής στις ιδιωτικές κλινικές

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Υγείας προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες, στα κριτήρια για τη διακομιδή ασθενών από το ΕΣΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές προβλέπεται: «Μπορούν να διακομιστούν νοσηλευόμενοι ασθενείς ή ασθενείς του ΤΕΠ, οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας, χωρίς την παρουσία σημείων ή συμπτωμάτων πολύ σοβαρής νόσου που μπορεί να οδηγήσουν άμεσα σε ανάγκη για μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Εξαιρούνται επίσης ασθενείς που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από άλλη ειδικότητα, όπως χειρουργική ασθενείς, ασθενείς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, έγκυοι, ασθενείς με τεχνητό νεφρό κλπ.»

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου, αναφερόμενος στο έγγραφο το οποίο υπογράφει ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, δηλώνει:

«Λύθηκε το υποτιθέμενο "μυστήριο" γιατί οι ιδιωτικές κλινικές πρακτικά δεν παίρνουν κανέναν ασθενή COVID στην Αττική με αποτέλεσμα ιδιαίτερα από χθες 10/1/22 να παραμένουν στα ΤΕΠ των δημόσιων νοσοκομείων πολλές νέες εισαγωγές, γιατί δεν βρίσκουν κλίνη νοσηλείας στις πτέρυγες COVID που είναι υπερπλήρεις. Πάλι, όπως την περασμένη άνοιξη, μόνο όσους είναι έτοιμοι για εξιτήριο και αν, μπορεί να πάρουν οι κύριοι ιδιώτες κλινικάρχες (με το αζημίωτο και με πανάκριβο κρατικό νοσήλιο). Κοροϊδία χωρίς τέλος πάλι, με υπογραφή του ΓΓ υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλου και για άλλη μια φορά ατέλειωτες προπαγανδιστικές επικοινωνιακές φούσκες fake news από την κυβέρνηση προς την κοινή γνώμη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θα μαζέψει κάποιος επιτέλους τον Άρη Πορτοσάλτε;

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Πώς θα λάβετε έξτρα έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ

Παράταση μέτρων για μια εβδομάδα «δείχνουν» οι τελευταίες πληροφορίες

Survivor Spoiler: Αναχώρησε για Άγιο Δομίνικο - Το σχόλιο της συντρόφου του (video)