ΥΓΕΙΑ

Ξεκίνησαν οι νοσηλείες ασθενών με covid-19 στις ιδιωτικές κλινικές

Νοσοκομείο Χαλκίδας
Παύση της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ στις κλινικές δεν θα δεχτούν περιστατικά κορονοϊού
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το 10% με 15% των μονάδων τους, για τη διαχείριση  covid περιστατικών, παρέχουν από σήμερα, Δευτέρα (10/01/2022) όλες οι ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες διαθέτουν αντίστοιχα τμήματα. Προστίθενται, έτσι 300 με 400 κλίνες προς ενίσχυση του ΕΣΥ, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Υπενθυμίζεται ότι σε όσες κλινικές δεν δεχτούν περιστατικά κορονοϊού, θα καταγγέλλεται η σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ.

Ήδη η Κεντρική Κλινική Αθηνών έχει αναλάβει από χθες, Κυριακή (09/01/2022) τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19, κατόπιν ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας. Σημειώνεται ότι η Κλινική είχε ήδη, από τις 22/11/2020, εκφράσει τη σχετική πρόθεσή της.

Το πρώτο περιστατικό που νοσηλεύεται, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, αφορά ασθενή η οποία υπεβλήθη σε επέμβαση ισχίου ενώ νοσεί από COVID-19.

Η νοσηλεία των ασθενών COVID-19, θα διεξάγεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Κλινικής, υπό την αυστηρή επίβλεψη και συντονισμό της Καθηγήτριας Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Κυριακής Κανελλακοπούλου και του Καθηγητή Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Γεωργίου Δημόπουλου, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

«Η πολύπειρη ιατρική ομάδα COVID της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών στελεχώνεται επί πλέον από 15 επιμελητές (Παθολόγους, Πνευμονολόγους και Αναισθησιολόγους), οι οποίοι σε συνεργασία με το δυναμικό των θεραπόντων χειρουργών όλων των ειδικοτήτων, θα διεξάγουν τις δέουσες θεραπείες, από τη διάγνωση μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του ασθενούς και την τελική επιστροφή του στο οικείο του περιβάλλον» επισημαίνει η Κεντρική Κλινική Αθηνών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρνιακός στο Newsbomb.gr για την κακοκαιρία «Διομήδης»: Καταρρακτώδεις βροχές και ψύχος από Ουκρανία

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ελεύθερος... μέχρι νεωτέρας ο Σέρβος τενίστας - Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στη Μελβούρνη

Survivor Spoiler: Η Μυριέλλα έστειλε μήνυμα στον σύντροφό της -«Τον φαντάζομαι να βλέπει όλα αυτά»

Νίκος Μίχος: Εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους ο καταδικασμένος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής