ΥΓΕΙΑ

Παίδων Πεντέλης: 24ωρη απεργία των υγειονομικών - Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε το υπουργείο Υγείας

Παίδων Πεντέλης
Η απεργία περιλαμβάνει και το εμβολιαστικό κέντρο
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, σήμερα, Πέμπτη (13/01/2022), ζητώντας να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, πράγμα που σημαίνει καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.

Οι υγειονομικοί αντιτίθενται στην απόφαση του υπουργείου Υγείας, να λειτουργήσει mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά μέσα στο νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», ένα από τρία αμιγώς παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής.

Η σημερινή απεργία περιλαμβάνει και το εμβολιαστικό κέντρο, που ήδη λειτουργούσε με τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές στο νοσοκομείο. Το γεγονός αυτό, έγινε αφορμή για να προσφύγει το υπουργείο Υγείας κατά της απεργίας των γιατρών. Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, το Παίδων Πεντέλης «έχει μετατραπεί σε Mega εμβολιαστικό και βγαίνει από το σύστημα εφημεριών για 2 εφημερίες το μήνα. Μιλάμε για εμβολιασμό μικρών παιδιών, που είναι απαραίτητος και για την υγεία τους και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και για την γενικότερη ανοσία της κοινότητας. Ενέταξαν στην απεργία και το εμβολιαστικό. Το υπουργείο προσέφυγε κατά της απεργίας».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Αναφορικώς με την κήρυξη 24ωρης απεργίας εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης, με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Έτσι, στις 10.30 το πρωί κατατέθηκε αγωγή
στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας» ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου, ζητά συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Ως προς το θέμα του εμβολιαστικού κέντρου, οι υγειονομικοί ζητούν να συνεχιστεί η λειτουργία του με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών, στο μέτρο όμως των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Αυτό σημαίνει να μην κλείσουν κλινικές και να συνεχιστεί κανονικά η εφημέρευση του νοσοκομείου.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας από την άλλη, προβλέπει τη λειτουργία άνω των 10 εμβολιαστικών γραμμών στο Παίδων Πεντέλης, ώστε να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός των παιδιών κυρίως της κατηγορίας 5-11 ετών. «Το νοσοκομείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί πλήρως, να δέχεται τακτικά περιστατικά, για νοσηλείες, χειρουργεία και τακτικά ιατρεία. Η φροντίδα των μικρών ασθενών θα συνεχιστεί απρόσκοπτα σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, ενώ θα εξυπηρετούνται και όσα επείγοντα περιστατικά φτάνουν στο Νοσοκομείο», είχε δηλώσει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Από την άλλη, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) τονίζει: «Η κυβέρνηση προσπαθώντας να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του εμβολιαστικού προγράμματος, χωρίς τις απαραίτητες προσλήψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, προχωρά στην ουσία στο κλείσιμο ενός παιδιατρικού νοσοκομείου το οποίο εξυπηρετεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι πληθυσμού της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής, της Εύβοιας, της Βοιωτίας και άλλων όμορων νομών. Η απόφαση αυτή υποβαθμίζει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και επιδεινώνει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση που επικρατεί (λόγω αυξημένων κρουσμάτων στα παιδιά) στα υπόλοιπα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία, "Παίδων Αγία Σοφία" και "Παίδων Αγλαΐα Κυριακού"».

Η Ένωση υπενθυμίζει πως «μόλις πριν δυο μήνες ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης είχε δεσμευτεί προς την ΕΙΝΑΠ και προς την ΟΕΝΓΕ πως δήθεν ως τέλος Δεκεμβρίου 2021 θα απομακρύνονταν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα από τα νοσοκομεία για να εγκατασταθούν εκεί που εξ αρχής έπρεπε, δηλαδή σε δομές δημόσιας υγείας στα πλαίσια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επισημαίνουμε επίσης πως είναι ακατανόητη η αναστολή λειτουργίας ενός Παιδιατρικού νοσοκομείου ταυτόχρονα με την επαναλειτουργία των σχολείων σε περίοδο μεγάλης έξαρσης της πανδημίας» προσθέτει.

Την απεργία των γιατρών στο Παίδων Πεντέλης στηρίζει τόσο η ΕΙΝΑΠ όσο και η ΟΕΝΓΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις στην «Αυγή»: Παραιτήθηκε ο διευθυντής, κλείνει το καθημερινό φύλλο

Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού - Πότε θα χιονίσει στην Αττική (vids)

Kίνα: Ανησυχητικές εικόνες από «στρατόπεδα» καραντίνας -Ασθενείς κλείνονται…σε μεταλλικά κουτιά

Survivor Spoiler: «Κλείδωσε» η επόμενη αποχώρηση με... διπλή βόμβα; Ποιος κερδίζει το έπαθλο φαγητoύ

Survivor: Απίστευτος καυγάς ανάμεσα σε Πιλίδη και Κατσαούνη – Τους χώρισαν οι συμπαίκτες τους