ΥΓΕΙΑ

Ξανθός: Ακρωτηριασμός της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης η αναστολή εφημερίας του Παίδων Πεντέλης

Παίδων Πεντέλης
Η Ελλάδα διαθέτει μόνο τέσσερα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία και οι νοσηλείες παιδιών με Covid-19 αυξάνονται αυτή την περίοδο
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Τομεάρχης Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Ξανθός προς τον Υπουργό Υγείας, για το θέμα της αναστολής της 24ωρης εφημερίας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Ο κ. Ξανθός κάνει λόγο για «ακρωτηριασμό» της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης και ερωτά τον υπουργό Υγείας εάν προτίθεται να ακυρώσει την απόφασή του και να αποκαταστήσει τη λειτουργία του «Παίδων Πεντέλης», την τακτική και την εφημεριακή.

«Ενώ η Ελλάδα διαθέτει μόνο τέσσερα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία και οι νοσηλείες παιδιών με Covid-19 αυξάνονται αυτή την περίοδο (σύμφωνα και με την σχετική αναφορά του ECDC “Interim public health considerations for COVID-19 vaccination of children aged 5-11 years, 01.12.2021), η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να "ακρωτηριάσει" τη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη. Παρά την καθολική αντίδραση γιατρών, εργαζομένων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων της περιοχής και κομμάτων της αντιπολίτευσης, το Υπουργείο Υγείας επιμένει να αναστείλει την εφημερία του Νοσοκομείου "Παίδων Πεντέλης" για να το μετατρέψει σε mega-εμβολιαστικό κέντρο!» τονίζει ο Ανδρέας Ξανθός.

Αναφερόμενος στην κατάθεση αγωγής από πλευράς του υπουργείου Υγείας κατά της 24ωρης απεργίας των υγειονομικών την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Ξανθός επισημαίνει: «Σε μια επίδειξη μάλιστα ακραίου αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής αντίληψης, ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης προσέφυγε στο Πρωτοδικείο για να κηρυχθεί η 24ωρη απεργία των εργαζομένων του νοσοκομείου παράνομη και καταχρηστική! Περιφρονώντας τους υγειονομικούς και την κοινή γνώμη, αλλά κυρίως τις ανάγκες υγείας του παιδικού πληθυσμού και την ανησυχία των γονιών, ο κ. Πλεύρης προχώρησε σε μια επιλογή που απαξιώνει τον τριτοβάθμιο χαρακτήρα του νοσοκομείου, απλώς και μόνο για να προστεθούν 6 επιπλέον (στις 4 που ήδη λειτουργούν) εμβολιαστικές γραμμές».

«Το "Παίδων Πεντέλης" εντάχθηκε στο ΕΣΥ το 1984, εξυπηρετεί όχι μόνο το Λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και γειτονικούς νομούς, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες που το έχουν καταξιώσει σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ αποτελεί εκπαιδευτικό κέντρο που χορηγεί πλήρη ειδικότητα παιδιατρικής. Είναι πραγματικά πρωτοφανής στα χρονικά η απόφαση να αποδυναμωθεί ένα ειδικό παιδιατρικό νοσοκομείο για να επιτελέσει μια λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπως ο μαζικός εμβολιασμός. Σε καμία ανεπτυγμένη χώρα δεν έχει εφαρμοστεί ανάλογος επιχειρησιακός σχεδιασμός και ο Υπουργός Υγείας εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συγκριτική μελέτη μεταξύ 18 χωρών της Ε.Ε. (βλ. αναφορά του ECDC), η δυσπιστία των γονιών έναντι του εμβολιασμού κάμπτεται όταν συμβουλεύονται τον οικογενειακό παιδίατρο σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και προτρέπονται τα κράτη-μέλη να ενισχύσουν αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης. Καμία αντίστοιχη μέριμνα δεν έχει ληφθεί στην Ελλάδα όπου, παρά την επιρροή του αντεμβολιαστικού φαινομένου, η κυβέρνηση εμμένει στη διενέργεια εμβολιασμών εντός των νοσοκομείων, εντείνοντας τη δυσπιστία για την ασφάλεια των εμβολίων. Με δεδομένο λοιπόν ότι η παράλογη, ατεκμηρίωτη, υγειονομικά επικίνδυνη και αυταρχική περιστολή της λειτουργίας του "Παίδων Πεντέλης", βλάπτει σοβαρά την παιδιατρική περίθαλψη και τη Δημόσια Υγεία» αναφέρει, τέλος, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεκτρικές συσκευές: Ποιοι και πόσα θα πάρουν επιδότηση για την απόσυρση

O «πόλεμος» των καθηγητών της ΑΣΟΕΕ: Η «κορμάρα», το «διαζύγιο» και τα ποσά που ζαλίζουν

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ραγδαία επιδείνωση καιρού σε όλη τη χώρα - Πιθανά τα χιόνια στην Αττική

Survivor Spoiler 17/1: Αυτοί κερδίζουν σήμερα τη δεύτερη ασυλία (video)