ΥΓΕΙΑ

Παίδων Πεντέλης: Νέα Γενική Συνέλευση των γιατρών – «Ασφυξία» στα άλλα δύο νοσοκομεία Παίδων

Παίδων Πεντέλης
Στα άλλα δύο νοσοκομεία "Παίδων" διακομίζονται τα επιβεβαιωμένα θετικά περιστατικά κορονοϊού
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αποφασισμένοι να συνεχίζουν τον αγώνα τους προκειμένου να μην ανασταλεί η 24ωρη εφημερία του νοσοκομείου τις προσεχείς εβδομάδες, είναι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, οι οποίοι προχωρούν σήμερα (17/01/2022) σε νέα Γενική Συνέλευση.

Στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου, είναι η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ. Η Ομοσπονδία και η Ένωση Αττικής των νοσοκομειακών γιατρών στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους και ζητούν από το υπουργείο Υγείας να μην ανασταλεί η γενική εφημερία του Παίδων Πεντέλης και να παραμείνει κανονικά ενταγμένο το νοσοκομείο στο πρόγραμμα των εφημεριών.

Ειδικότερα, η ΕΙΝΑΠ καταδικάζει την «προκλητική στάση της κυβέρνησης να στείλει αστυνομικές δυνάμεις απέναντι στους εργαζόμενους του Παίδων Πεντέλης, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο της εφημερίας του νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας. Στα δίκαια αιτήματα για ενίσχυση του νοσοκομείου με προσλήψεις προσωπικού και χρηματοδότηση, η Κυβέρνηση απάντησε στέλνοντας τα ΜΑΤ!» αναφέρει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και επικίνδυνη» την απόφαση του υπουργείου Υγείας να καταργήσει την 24ωρη γενική εφημερία του Παίδων Πεντέλης, για να απασχοληθεί το προσωπικό σε επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές.

«Με χιλιάδες κρούσματα σε μαθητές, βγάζουν το ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία εκτός εφημερίας και δίνουν οδηγία να διακομίζονται στα άλλα δύο "Παίδων" τα επιβεβαιωμένα θετικά περιστατικά. Η νοσοκομειακή παιδιατρική περίθαλψη μιας τεράστιας σε έκταση και πληθυσμό περιοχής που καλύπτει ως τώρα το Παίδων Πεντέλης, μάλλον δε θεωρείται "μείζονος σπουδαιότητας σκοπός" για την κυβέρνηση, ώστε να συνεχίσει να εφημερεύει, να υποδέχεται ασθενείς και να ενισχυθεί με προσωπικό και υποδομές» αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

Μάλιστα, οι αρνητικές επιπτώσεις ήδη είναι εμφανείς, υποστηρίζει η Ομοσπονδία, «μόλις μια μέρα μετά την υλοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης για αναστολή της 24ωρης γενικής εφημερίας του Παίδων Πεντέλης (16 & 17/1), η οποία ήδη έχει οδηγήσει σε ασφυξία τα δύο άλλα νοσοκομεία Παίδων που υποδέχονται τον όγκο των περιστατικών».

Τέλος, η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει «την προκλητική παρουσία περιπολικών της αστυνομίας που ενισχύθηκαν με κλούβες των ΜΑΤ» την Κυριακή (16/01/2022) και ζητά να στελεχωθούν με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλα τα Παιδιατρικά νοσοκομεία και η Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Survivor – Αποκάλυψη: Η χυδαία φράση που είπε ο Βαλάντης στην Ευρυδίκη και «κόπηκε» στο μοντάζ (vid)

Ηλεκτρικές συσκευές: Ποιοι και πόσα θα πάρουν επιδότηση για την απόσυρση

Μυστήριο στη Θεσαλονίκη: O «περίεργος» ήχος που ακούγεται μετά τα μεσάνυχτα ανησυχεί τους κατοίκους

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ραγδαία επιδείνωση καιρού σε όλη τη χώρα - Πιθανά τα χιόνια στην Αττική

Survivor Spoiler 17/1: Αυτοί κερδίζουν σήμερα τη δεύτερη ασυλία (video)