ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Κανονικά οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού από την Πέμπτη (27/1)

εμβολιασμός
Υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για όσους επαναπρογραμματίσουν τον εμβολιασμό τους
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εξαιρείται το Παίδων Πεντέλης και το mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» για τα παιδιά 5-11 ετών.

Οι εμβολιασμοί των ενηλίκων και των παιδιών άνω των 12 ετών έναντι του κορονοϊού θα πραγματοποιηθούν κανονικά αύριο, Πέμπτη (27/01/2022), ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Για τους πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα, συστήνεται να μπουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να επαναπρογραμματίσουν άμεσα τον εμβολιασμό τους, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών 5-11 ετών, οι οποίοι θα πραγματοποιούνταν αύριο και μεθαύριο στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και αύριο στον mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», αναστέλλονται. Οι γονείς θα ενημερωθούν με SMS για την ημέρα και ώρα των νέων ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών 5-11 ετών στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα (Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού», Γ.Ν. «Ασκληπιείο», Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο», ΓΝΠ «Τζάνειο», ΓΝΔΑ «Αγία Βαρβάρα», ΠΓΝ «Αττικόν», Γ.Ν. Νίκαιας και στα Κέντρα Υγείας Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων, Κερατσινίου, Μεγάρων και Σαλαμίνας) θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Όσοι γονείς με τα παιδιά τους δεν μπορέσουν να προσέλθουν αύριο στα παραπάνω εμβολιαστικά κέντρα, θα λάβουν νέα SMS. Τα στοιχεία τους θα αντληθούν από το σύστημα, ώστε να προγραμματιστούν από την Επιχείρηση «Ελευθερία» νέα ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι οι εμβολιασμοί έχουν ανασταλεί από τη Δευτέρα στις 15:00 έως και σήμερα, Τετάρτη (26/01/2022) λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Η γεωγραφική κατανομή των 17.409 κρουσμάτων: 4.065 στην Αττική - 2.272 στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός - Λύματα: Σε πτωτική τάση το ιικό φορτίο σε 11 περιοχές

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο «παγκόσμιος κίνδυνος» εξαιτίας της Όμικρον παραμένει πολύ υψηλός