ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Από την τσέπη τους θα πληρώνουν τα rapid-test, οι υγειονομικοί που δεν έκαναν τρίτη δόση

Rapid-test
Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σε δύο rapid-test την εβδομάδα θα υποβάλλονται οι υγειονομικοί, οι οποίοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους έχει λήξει, καθώς έχει παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο των επτά μηνών από τη δεύτερη δόση. 

Πρόκειται για περίπου 10.000 υγειονομικούς, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι οποίοι δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση. Όπως και για τους υπόλοιπους πολίτες, από τις 7 Φεβρουαρίου δεν θα έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων, εστίασης κτλ. και όπως οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα υποχρεούνται σε δύο rapid-test την εβδομάδα, με το κόστος των ελέγχων να βαραίνει τους ίδιους, όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης: «Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να εφαρμόσει τακτικό προληπτικό έλεγχο με μοριακά τεστ στο υγειονομικό προσωπικό προς αποφυγή της διασποράς, έρχεται με Υπουργική Απόφαση και υποχρεώνει το υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου (περί τις 10.000) να υποβάλλονται σε rapid-test δύο φορές την εβδομάδα τα οποία θα πληρώνουν από τη τσέπη τους».

«Ανήκουστο! Οι υγειονομικοί που με βάση τις οδηγίες του ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόσληψης και Ελέγχου Νόσων) πρέπει να υποβάλλονται όλοι σε τακτικό προληπτικό έλεγχο καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ» προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία «βλέπει» προσπάθεια εκβιασμού και στοχοποίησης του υγειονομικού προσωπικού.

Η Ομοσπονδία ζητά από την κυβέρνηση να ανακαλέσει τη σχετική απόφαση και να την αντικαταστήσει με νέα, η οποία να προβλέπει τακτικό, εβδομαδιαίο, δωρεάν μοριακό έλεγχο, όλων των υγειονομικών των δημόσιων δομών υγείας. Η διασπορά του ιού στα νοσοκομεία είναι μεγάλη, με εκατοντάδες υγειονομικούς να εργάζονται με ενεργή νόσο «εξαιτίας των επικίνδυνων οδηγιών του ΕΟΔΥ» και άλλους 3.000 υγειονομικούς να είναι κάθε φορά σε καραντίνα, υποστηρίζει, τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στις θέσεις τους οι 10.000 υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση κατά του κορονοϊού