ΥΓΕΙΑ

Πλεύρης: Παράταση της θητείας των επικουρικών μέχρι το τέλος του 2022

Θάνος Πλεύρης
Προκηρύσσονται οι 4.000 μόνιμες θέσεις νοσηλευτών
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παράταση των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί στα δημόσια νοσοκομεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Η παράταση αφορά χιλιάδες εργαζόμενους, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν το επόμενο διάστημα. Ένας μεγάλος όγκος αυτών, περίπου 16.000, είναι έκτακτοι συμβασιούχοι, η θητεία των οποίων λήγει στις 31 Μαρτίου 2022. Επίσης, θα προκηρυχθούν οι 4.000 μόνιμες θέσεις νοσηλευτών που έχουν εξαγγελθεί ήδη, με ειδική μοριοδότηση για όσους υπηρετούσαν μέσα στην περίοδο της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, την επόμενη εβδομάδα «θα υπάρξει παράταση στους επικουρικούς, η οποία θα είναι μεγάλη, μέχρι τα τέλη του χρόνου».

«Μαζί με αυτή την παράταση θα βγει και η προκήρυξη των 4.000 μονίμων θέσεων για νοσηλευτές με ειδική μοριοδότηση, συμβατή με το Σύνταγμα, προκειμένου να αποδείξουμε ότι στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σύστημα υγείας την περίοδο της πανδημίας. Δηλαδή, θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν, εκτός από τη θέση του επικουρικού που έχουν, μόνιμη θέση στο ΕΣΥ» τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΕΔΗΝ: Από την τσέπη τους θα πληρώνουν τα rapid-test, οι υγειονομικοί που δεν έκαναν τρίτη δόση