ΥΓΕΙΑ

Καλομενίδης στο Newsbomb.gr: Τον Μάρτιο περιμένουμε μια «ανάσα» από την πανδημία

Καλομενίδης στο Newsbomb.gr: Τον Μάρτιο περιμένουμε μια «ανάσα» από την πανδημία
«Σε αυτό το κύμα η Αττική είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα».
unsplash.com

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας ήταν κατηγορηματικός για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων του κορονοϊού στην αποτροπή σοβαρής νόσησης

O Καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, αλλά και γιατρός του Ευαγγελισμού, Ιωάννης Καλομενίδης, μίλησε στο Newsbomb.gr για την πορεία της πανδημίας, τα εμβόλια αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι τις τελευταίες εβδομάδες με την πορεία του κορονοϊού. Έχουμε μειωμένες εισαγωγές ασθενών με covid-19 και υπάρχει μικρή μείωση ασθενών στις ΜΕΘ. Αυτό αφορά το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και γενικότερα τα νοσοκομεία της Αττικής. Άλλωστε σε αυτό το κύμα η Αττική είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα» και συνέχισε τονίζοντας ότι «λογικό φαίνεται, πως η πορεία του κορονοϊού, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει, δείχνει ότι θα υπάρξει βελτίωση τον Μάρτιο».

Όσον αφορά τη διασπορά του κορονοϊού στο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού κατά τον μήνα Ιανουάριο ο κ. Καλομενίδης σχολίασε: «Υπήρξε μεγαλύτερη διασπορά στο προσωπικό τον προηγούμενο μήνα (Ιανουάριο), τώρα είναι λιγότεροι. Οι υγειονομικοί κολλάνε έξω και όχι μέσα στο νοσοκομείο, καθώς μέσα προστατευόμαστε».

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας ήταν κατηγορηματικός για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στην αποτροπή σοβαρής νόσησης. «Τα εμβόλια αποδεδειγμένα, ειδικά με τη τρίτη δόση προστατεύουν από σοβαρή νόσηση. Αυτό που θα θέλαμε να κάνουν αλλά δυστυχώς δεν γίνεται είναι να προλαβαίνουν τη μόλυνση από τον κορονοϊό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε Επίσης:

Κορονοϊός - Παγώνη: Μετά το Πάσχα ίσως βγάλουμε τις μάσκες - Υποχωρούν αργά οι σκληροί δείκτες

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Η άρση των μέτρων είναι πολιτική απόφαση, όχι υγειονομική

Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: Θα φτάσουμε 34.000 κρούσματα τέλος Φεβρουαρίου