ΥΓΕΙΑ

Μάσκες μέχρι το καλοκαίρι «βλέπει» η Ματίνα Παγώνη

Μάσκες μέχρι το καλοκαίρι «βλέπει» η Ματίνα Παγώνη
Στις μάσκες και τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό αναφέρθηκε η Ματίνα Παγώνη
INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Στις μάσκες και τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό αναφέρθηκε η Ματίνα Παγώνη

Στην εκτίμηση ότι θα φοράμε μάσκες παντού τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι προχώρησε το πρωί της Δευτέρας η Ματίνα Παγώνη η οποία εξήγησε ότι μπορεί τα μέτρα για την πανδημία να χαλαρώσουν αλλά οι μάσκες δεν γίνεται να αφαιρεθούν τελείως.

«Σιγά σιγά θα μειωθούν τα μέτρα αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι τελείωσαν. Όταν λέμε ότι τελείωσαν, πετάμε και την μάσκα. Η μάσκα όμως δεν πετιέται σε κλειστούς χώρους και ΜΜΜ. Θα μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά.

Όπως τόνισε η Ματίνα Παγώνη ο κίνδυνος να υπάρξουν νέα πανδημικά κύματα είναι υπαρκτός αλλά, όπως είπε, θα μπορούν να ελεγχθούν διότι θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένα νόημα η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών σημειώνοντας ότι μια τέτοια απόφαση αυτή τη θα δημιουργήσει αντιπαραθέσεις.

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στο πρωτεϊνικό εμβόλιο της novavax εξηγώντας ότι είναι ένα σκεύασμα με λιγότερες παρενέργειες αλλά και με χαμηλό κόστος, γεγονός που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προκειμένου να «οχυρωθούν» οι χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Η Ματίνα Παγώνη ρωτήθηκε, τέλος, και για το φετινό Πάσχα και απάντησε ότι ανάλογα με την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι σκληροί δείκτες, θα είναι δυνατό ο κόσμος να μεταβεί στα χωριά ωστόσο η ίδια συνέστησε τη διενέργεια rapid test πριν από κάθε τέτοια μετακίνηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονoϊός: Πώς και πότε θα καταργηθούν οι περιορισμοί - Τι θα ισχύσει για εμβολιασμένους και μη