ΥΓΕΙΑ

Άμεσες προσλήψεις μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Γιατρός
Ο ΠΙΣ συγχαίρει τους γιατρούς για την αυτοθυσία με την οποία προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Απάντηση σε όποιους αφήνουν υπόνοιες για την εργατικότητα των νοσοκομειακών γιατρών μέσα στην πανδημία, δίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ζητά διορθωτικές κινήσεις από την κυβέρνηση για τη στήριξη του ΕΣΥ.

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στέκεται δίπλα στον Έλληνα νοσοκομειακό γιατρό που σε συνθήκες υγειονομικού πολέμου σώζει ζωές με κόστος πολλές φορές τη δική του υγεία. Στα νοσοκομεία της χώρας δίνεται τα τελευταία δύο χρόνια αξιοθαύμαστη μάχη για την αντιμετώπιση των βαρύτατων περιστατικών με COVID-19 που φτάνουν σε αυτά καθημερινά» αναφέρει ο ΠΙΣ. Γιατροί όλων των ειδικοτήτων έχουν μπει στη μάχη κατά της πανδημίας, καθώς στα περισσότερα νοσοκομεία, είτε ολόκληρες κλινικές είτε η πλειονότητα των κλινών έχουν διατεθεί για τους ασθενείς με COVID-19.

Αναφορικά με τον υψηλό αριθμό θανάτων που καταγράφεται καθημερινά, ο ΠΙΣ επισημαίνει ότι «το τελευταίο διάστημα, η πλειοψηφία όσων καταλήγουν στις ΜΕΘ είναι άνω των 70 ετών, με συνοδά νοσήματα και κυρίως ανεμβολίαστοι. Με τις καθημερινές νέες εισαγωγές να είναι εκατοντάδες, κάποιοι αφήνουν υπόνοιες για την επιστημοσύνη και την εργατικότητα των γιατρών, που ενώ έχουν σηκώσει στις πλάτες τους όλο το βάρος της πανδημίας, συνεχίζουν να προσφέρουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Τα ακριβή στοιχεία του ΕΟΔΥ αναφέρουν ότι οι θάνατοι στην ηλικία άνω των 65 ετών αντιπροσωπεύουν το 82,8%. Η διάμεση ηλικία των διασωληνώμενων είναι τα 65 έτη με το 84,0% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (551 χθες), οι 428 (77,68%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και μόλις 123 (22,32%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά άμεσες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και εναρμόνιση του ιατρικού μισθολογίου στο επίπεδο της ζώνης του ευρώ, ως άμεσες διορθωτικές κινήσεις που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση για τη στήριξη του ΕΣΥ.

Τέλος, τονίζει ότι «δεν θα ανεχτεί καμία υπόνοια για την ποιότητα και το εύρος του έργου των γιατρών στα νοσοκομεία, ειδικά από μη επιστήμονες της Υγείας. Και συγχαίρει τους γιατρούς για την αυτοθυσία με την οποία συνεχίζουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης: Περιμένουμε εισήγηση των ειδικών για τα καρναβάλια τις επόμενες ημέρες